Acasă Alerte! #COD PORTOCALIU – Intervențiile din ultimele 24 de ore

#COD PORTOCALIU – Intervențiile din ultimele 24 de ore

11
DISTRIBUIȚI
loading...

#COD PORTOCALIU – Intervențiile din ultimele 24 de ore in Ştiri

07:00 În ultimele 24 de ore, serviciile de ambulanță și SMURD au efectuat 9728 intervenții medicale. În tot acest timp, au fost evacuate, la nivel național, 258 femei însărcinate și 159 de persoane dializate. Au fost duși în adăposturi de zi și de noapte 178 de cazuri sociale și au fost înregistrate 70 de hipotermii, fără decese.

Nicio persoană nu este blocată pe Autostrada A2.

06:00 Autostrada A3 a fost închisă pe ambele sensuri din cauza viscolului.

06:00 O șenilată aparținând Drumurilor Județene, încadrată cu asistent medical și doi paramedici intervine în localitatea Ostrov, județul Tulcea pentru salvarea unei persoane de 21 de ani, suspectă de accident vascular cerebral.

06:00 Misiunea de evacuare a femeii însărcinate din localitatea Dridu Moară a fost finalizată cu sprijinul Serviciului de Ambulanță Ialomița.

Două autoturisme cu cinci persoane sunt blocate la 3,5 kilometri de localitatea Iazu. Pentru deblocarea lor se intervine cu utilaje din cadrul Serviciului de Voluntari pentru Situații de Urgență Bărăganul.

04:00 DN 5 București – Giurgiu este închis începând cu ora 03:30.

03:15 O ambulanță SAJ Ialomița care se deplasa pentru evacuarea unui femei însărcinate din localitatea Dridu Moară a rămas blocată între Movilița și Dridu.

03:00 Un autocar cu 12 cetățeni din Republica Moldova a derapat pe carosabil în dreptul localității Mizil, județul Prahova. La fața locului, intervin pentru acordarea primului ajutor și salvarea răniților două autospeciale de descarcerare, o autospecială de stingere cu apă și spumă, două echipaje SMURD și trei ambulanțe de la Serviciul de Ambulnață Județean Prahova.

01:30 Din cauza drumului impracticabil, o femeie însărcinată din localitatea Mihail Kogălniceanu, județul Constanța, va fi evacuată cu o autospecială de intervenție aparținând ISU Constanța până în localitatea Ovidiu, de unde va fi preluată de un echipaj al Serviciului de Ambulanță Județean pentru a fi transportată la spital.

01:00 În ultimele 18 ore, serviciile de ambulanță și SMURD au efectuat 8603 intervenții medicale. În tot acest timp, au fost evacuate, din zonele aflate sub incindența codurilor meteo, 216 femei însărcinate și 130 de persoane dializate. Au fost duși în adăposturi de zi și de noapte 151 de cazuri sociale și au fost înregistrate 61 de hipotermii, fără decese.

Trenul IR 1861-2, pe relația Constanța – Iași, s-a defectat pe magistrala 800, între localitățile Dorobanțu și Medgidia. În tren se află aproximativ 70 călători. Ministerul Transporturilor a luat măsuri de a trimite o locomotivă care va prelua garnitura defectă. Nu există cazuri de hipotermie.

00:30 În județul Brăila, toate drumurile naționale și cele județene sunt închise.

Drumuri inchise: DN 2B- Brăila-Buzău, DN22B închis pe tronsonul Șoseaua Dig-Brăila-Galați

O șenilată a ISU Călărași, încadrată cu asistent medical de la Serviciul de Ambulanță Județean Călărași, intervine în localitatea Lehliu Sat, pentru transportul la spital, cât mai urgent, a unei femei însărcinate, aflată în travaliu.

Începând cu ora 22:25, toate drumurile județene din județul Ialomița sunt închise.

În acest moment, în județul Tulcea, sunt închise următoarele drumuri:
– DJ 222, între Ceamurlia de Sus și Beidan-Sarghiol de Deal;
– DJ 222 E, intre Sarghiol de Deal și Corugea Rahmanu;
– DJ 222 B, intre Ceamurlia de Sus și Vasile Alecsandri-Cerbu-Sambata Noua-Topolog-Luminita-Mesteru-Dorobantu-Cerna;
– DJ 229, intre Niculitel -Valea Teilor – Alba- intersecția Izvoarelor;
– DJ 222 G, intre Daieni și Făgărașul Nou;
– DJ 222 F, intre Daieni- Ostrov-Peceneaga – Traian-Cerna.

De asemenea, au mai fost închise:
DN 21 Brăila-Călărași
DN 31 Cuza Vodă-Mănăstirea
DN 3B Călărași – Gura Ialomiței
DN 3 A Lehliu- Fetești
DN 21 A Bărăganu – Țăndărei

Un autocar cu cetățeni bulgari, a căror avion nu a putut ateriza în Sofia și a fost nevoit să aterizeze pe Aeroportul Otopeni, a fost întors din drum la ieșirea din Capitală, pe Autostrada A2. Aceștia vor fi cazați în București până condițiile meteo vor putea permite deplasarea spre Bulgaria. În aceeași situație mai sunt încă două autocare cu cetățeni bulgari. Situația rămâne în monitorizarea politiștilor rutieri care vor urmări ca și ceilalți cetățeni bulgari să rămână în București.

Opt femei însărcinate au fost evacuate preventiv, cinci din localitatea Băneasa la Spitalul din Medgidia și trei femei însărcinate de la Mangalia sunt transportate la Constanța cu o auspecială de transport personal și victime multiple.

Autostrada A2 a fost închisă circulației, pe sensul București-Constanța, între kilometrul 12 și 212.
Aceeași măsură a fost dispusă și pentru Autostrada A4, tronsonul Ovidiu-Agigea. De asemenea, este închis traficului DN 3 Lehliu – Călărași și DN 3A Drajna – Fetești.

La acest moment, în județul Constanța, sunt în desfășurare 18 intervenții pentru evacuare persoanelor din 118 de autoturisme blocate pe drumurile naționale, județene și comunale.

  • ← Situația operativă ora 00:00

Sursa: http://www.dsu.mai.gov.ro/

Comentarii

DISTRIBUIȚI
loading...