Acasă Justiție ICCJ a rămas în pronunţare pe cererea lui Nicuşor Constantinescu de suspendare...

ICCJ a rămas în pronunţare pe cererea lui Nicuşor Constantinescu de suspendare a executării pedepsei

12
DISTRIBUIȚI
loading...

Marţi, la ÎCCJ a avut loc termenul de judecată în care trebuia să fie discutat, pe fond, recursul formulat de Nicuşor Constantinescu prin care cere casarea deciziei de condamnare la cinci ani de închisoare primită în dosarul Centrului Militar Zonal. Dezbaterile pe această solicitare nu au mai avut loc după ce fostul şef al CJ Constanţa a forumlat cerere de amânare pe motiv că nu poate să fie adus de la penitenciarul Poarta Albă din cauza condiţiilor meteo. Judecătorii au luat însă în discuţie solicitarea de suspendare a executării pedepsei până la o decizie privind casarea condamnării, potrivit Mediafax.

Avocatul lui Nicuşor Constantinescu a susţinut în faţa judecătorilor că se impune această suspendare în condiţiile în care fostul şef de Consiliu Judeţean este grav bolnav.

"Vă cerem suspendarea executării pe durata judecării recursului în casaţie(…) Considerăm că se află în această stare de detenţie datorită unei nelegalităţi.(…) Domnul Constantinescu este un om bolnav de cancer, să dea Dumnezeu să ajungă în viaţă la judecarea acestui recurs. Este un om grav bolnav.(…) Vă solicităm suspendarea executării pedepsei şi lăsarea în libertate.", a spus avocatul Laura Vicol în sala de judecată.

În replică, procurorul DNA prezent în sală a cerut respingerea cererii de suspendare a executării pedepsei. "Motivele medicale apreciem că nu sunt suficiente pentru a determina suspendarea executării pedepsei, nu s-a dovedit că nu poate fi tratat în sistemul penitenciar.", a spus procurorul de şedinţă.

Completul de judecători ai instanţei supreme au rămas în pronunţare pentru suspendarea executării pedepsei.

În dosarul Centrului Militar Zonal, Nicuşor Constantinescu a fost condamnat definitiv pe 29 iunie 2016, prin decizie a Curţii de Apel Constanţa.

În acest dosar, fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa a fost trimis în judecată, la sfârşitul lunii aprilie 2014, de procurorii anticorupţie, pentru abuz în serviciu în formă continuată, el fiind acuzat că, în perioada 2009 – noiembrie 2013, nu a asigurat finanţarea Centrului Militar Zonal Constanţa.

Sursa: romaniatv.net

Comentarii

DISTRIBUIȚI
loading...