Acasă Politică Iohannis: Îmi păstrez punctul de vedere că salariile demnitarilor trebuie să fie...

Iohannis: Îmi păstrez punctul de vedere că salariile demnitarilor trebuie să fie mari, dar aici Parlamentul decide

21
DISTRIBUIȚI
loading...

Întrebat despre declaraţiile lui Dragnea, în condiţiile în care în 2015 susţinea ordonanţa prin care au fost majorate salariile demnitarilor, Iohannis a spus că îşi menţine punctul de vedere de atunci. "Eu îmi păstrez punctul de vedere, dar, evident, aici intervine decizia Parlamentului", a afirmat el.
În iulie 2015, Klaus Iohannis a lăudat măsura. "Există o intenţie a guvernului de a creste salariile miniştrilor. Mi se pare o intenţie înţeleaptă, cu bătaie lungă. Eu cred că putem să încadrăm această intenţie la categoria prevenirea corupţiei. Până la urmă este un lucru destul de evident că remuneraţia unui demnitar reflectă într-o măsură rezonabilă poziţia în stat", spunea preşedintele, conform News.ro.
Marţi, preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a afirmat că îşi doreşte revenirea la vechea grilă de salarizare, înainte de 2015, pentru demnitari.

Citeşte şi: Liviu Dragnea vrea să-i taie salariul lui Iohannis: 21.500 de lei mi se pare exagerat. Vreau să revenim la 6.800 lei

Înaintea alegerilor parlamentare, Dragnea a spus că OUG privind majorarea salariilor, aflată acum în Parlament, nu a fost încă respinsă pentru că PSD nu a avut majoritatea necesară.

Sursa: romaniatv.net

Comentarii

DISTRIBUIȚI
loading...