Acasă Externe Lovitură pentru Trump: Ambasadorul SUA la Chişinău, James Pettit, nu e obligat...

Lovitură pentru Trump: Ambasadorul SUA la Chişinău, James Pettit, nu e obligat să renunţe la postul în care a fost numit de Obama

2
DISTRIBUIȚI
loading...

Potrivit sistemului din SUA, ambasadorii sunt fie diplomați de carieră (Ofițeri ai Serviciului Extern), fie numiți politic, pe filiera președintelui SUA sau a partidului din care acesta face parte. Totuși, potrivit surselor diplomatice citate, toți ambasadorii pot fi revocați oricând de președintele american, iar pentru numire este nevoie și de aprobarea Congresului.
James Pettit este diplomat de carieră de mai bine de 30 de ani. El a fost numit ambasador în Republica Moldova în 2015. De-a lungul timpului, oficialul american a ocupat funcții importante în Consulatele SUA de la Kiev, Moscova și Viena.

Citeşte şi Ambasadorul rus pune condiţii: Dacă România ne asigură că scutul nu este folosit cu focoase nucleare, eu accept mesajul
Decizia președintelui ales al SUA, Donald Trump, de a rechema ambasadorii numiți de Barack Obama se referă doar la ambasadorii numiți politic, nu și la diplomații de carieră, explică sursele diplomatice pentru Deschide.md, precizând că, de regulă este vorba de ambasadorii de la Moscova, Londra, Berlin, Tel Aviv, Tokyo, Paris sau din alte capitale importante.
Astfel, Pettit nu ar fi afectat de această măsură, însă el, la fel ca ceilalți ambasadori, pot fi revocați printr-o decizie directă a președintelui SUA.

Sursa: romaniatv.net

Comentarii

DISTRIBUIȚI
loading...