Acasă Sport Mayweather: “Sunt cel mai bun boxer din istorie”

Mayweather: “Sunt cel mai bun boxer din istorie”

6
DISTRIBUIȚI
loading...

Americanul Floyd Mayweather, retras din ring în septembrie 2015, se consideră drept cel mai bun boxer din istorie, mai mare chiar decât legendarul Muhammad Ali, după cum a asigurat într-un interviu acordat postului de televiziune ESPN.

35c3e6b6-4455-4c68-8bfd-70e1b00412b5

"Dacă vorbim de urma lăsată, Ali este de departe cel mai mare. Însă dacă vorbim de palmares și de desfășurarea carierei, este Floyd Mayweather", a declarat fostul campion mondial la categoria welter, vorbind despre el la persoana a treia.

"Muhammad Ali mi-a deschis calea și mi-a permis să fiu aici, este o legendă, însă eu am doborât recorduri iar Ali a pierdut titlurile în fața unui boxer care nu avea decât șapte meciuri la activ", a adăugat Mayweather, referindu-se la înfrângerea suferită de cel supranumit "The Greatest" în fața lui Leon Spinks, în februarie 1978.

Mawyeather a reamintit, totodată, că a câștigat peste 800 milioane de dolari în cursul carierei sale și că are, la 39 de ani, toate facultățile mintale. Ali, considerat cel mai bun boxer din istorie, a încetat din viață în iunie 2016, la vârsta de 74 ani, după o lungă bătălie împotriva maladiei Parkinson.

"În sportul nostru, trebuie să lovești dar trebuie și să eviți loviturile. Eu am o mare admirație pentru Ali, însă să te afli în corzi și să încasezi lovituri nu este cool", a mai spus Mayweather.

"Ceea ce este impresionant în cariera mea este că m-am retras după cea de-a 49-a mea victorie în 49 de meciuri, iar eu am fost cel care a decis să mă retras, fără să fiu afectat fizic și având investiții bune pentru viitor", a conchis Floyd Mayweather.

AGERPRES (autor: Mihai Dragomir, editor: Mihai Țenea, editor online: Irina Giurgiu)

Sursa: agerpres.ro

Comentarii

DISTRIBUIȚI
loading...