Acasă Alerte! Recomandările ministrului afacerilor interne, Carmen Daniela Dan, cu privire la noile atenționări...

Recomandările ministrului afacerilor interne, Carmen Daniela Dan, cu privire la noile atenționări meteo

15
DISTRIBUIȚI
loading...

Recomandările ministrului afacerilor interne, Carmen Daniela Dan, cu privire la noile atenționări meteo in Ştiri

Recomandările ministrului afacerilor interne, Carmen Daniela Dan, cu privire la noile atenționări meteo pentru zilele de 10 și 11 ianuarie:

“În primul rînd, recomandăm persoanelor varstnice să nu iasă decât dacă este absolut necesar. Recomandăm populației să fie îmbrăcată gros, iar copiii să nu fie expuși frigului. În cazul în care nu își pot amâna călătoria, șoferii trebuie să își echipeze corespunzător mașinile pentru circulația în condiții de iarnă, cu anvelope specifice sezonului rece, lanțuri antiderapante, lopată, nisip, o rezervă de combustibil, un sistem de climatizare-dezaburire funcțional. De asemenea, din mașină recomandăm să nu lipsească haine groase, paturi, alimente, apă și unul sau mai multe telefoane mobile cu adaptor la priza auto.
Mai am o rugăminte, ca apelurile la numărul de urgență 112 să fie făcute cu responsabilitate și doar în cazuri de urgență. Deoarece ne dorim ca această linie de urgență să rămână operativă. Sunt aplicații, cum este aplicația Departamentului pemtru Situații de Urgență, care este urmarită și cunoscută de populație. Eu recomand să se urmarească această aplicație și celor care încă nu știu de ea și chiar conturile de facebook ale ministerului, ale Departamentului pentru Situații de Urgență și ale Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, deoarece noi acolo postăm informații în timp real despre intreaga situație.
Mai doresc să fac o recomandare. Rog cetățenii să fie atenți la sobe și la toate instalațiile de încălzire pentru ca acestea pot genera incendii sau intoxicări. Îi rog să nu apeleze la improvizații sau la instalații de încălzire pe gaze sau curent. Dacă în cazul în care sunt situații în care cetățenii sunt prinși în trafic și sunt obligați să oprească, îi rog să facă acest lucru în afara părții carosabile, pentru a permite utilajelor de deszăpezire să intervină.”

  • ← Agenda zilei – 9 ianuarie
  • Forțe suplimentare în zonele afectate →

Sursa: http://www.dsu.mai.gov.ro/

Comentarii

DISTRIBUIȚI
loading...