Acasă Economie Renault face angajări în Slovenia pentru producția noului model Clio

Renault face angajări în Slovenia pentru producția noului model Clio

2
DISTRIBUIȚI
loading...

Firma Revoz, divizia din Slovenia a producătorului auto francez Renault, va crea 340 de noi locuri de muncă până la finele acestei luni, înainte de a începe să producă noul model Clio 4 în luna martie, a declarat miercuri purtătorul de cuvânt de la Revoz, Nevenka Basek Zildzovic, informează Reuters.

8d54c781-7093-4223-99c9-31a5c339228e

Uzina Renault de la Novo Mesto (Slovenia), care a produs și precedentele generații de Clio, asamblează în prezent mai ales modelele Twingo și Smart Forfour. Pe aceleași linii de producție va fi fabricat și Clio 4.

Nevenka Basek Zildzovic a declarat că Revoz, care în prezent are 2.400 de angajați, se așteaptă ca în acest an să-și majoreze producția cu 30% față de cele 133.700 de autoturisme produse în 2016, grație noului model Clio 4. Purtătorul de cuvânt a adăugat că alte 200 de locuri de muncă ar putea fi înființate în lunile iunie sau iulie, în funcție de vânzările companiei.

În ultimii ani, rata șomajului în Slovenia, o țară cu o populație de două milioane de locuitori, a scăzut pe măsură ce economia a crescut grație exporturilor și consumului intern. În luna septembrie 2016, numărul șomerilor a atins cel mai scăzut nivel din ultimii șapte ani, iar rata șomajului era de 10,3%.

Compania Dacia a fost preluată de Renault în anul 1999. Relansată în 2004 cu modelul Logan, Dacia a devenit un jucător de notorietate pe piața auto europeană.

AGERPRES/ (AS-autor: Constantin Balaban, editor: Mariana Nica, editor online: Evelin Ceciu)

Sursa: agerpres.ro

Comentarii

DISTRIBUIȚI
loading...