Alegeri în Republica Moldova. Cozi la vot în mai multe oraşe din Diaspora, inclusiv la Bucureşti

Alegeri în Republica Moldova. Cozi la vot în mai multe oraşe din Diaspora, inclusiv la Bucureşti

Moldovenii din Diaspora au ieşit în număr mare la vot. S-au format cozi în faţa secţiilor de votare la Londra, în orasul Kassel, Germania, dar şi la Bucureşti.

Cozi uriaşe la vot în centrul Bucurestiului. Moldovenii îşi aleg preşedintele

Cetătenii moldoveni care locuiesc în România stau la coadă pentru a vota la alegerile prezidentiale. Sondajele de peste Prut arată că preşedintele pro-rus Igor Dodon şi fostul premier pro-european, Maia Sandu, au cele mai mari şanse să ajungă în turul doi.

  

Cozi au fost duminică şi la Cluj- Napoca.

Ordinea în care candidaţii apar pe buletinele de vot este următoarea: Renato Usatîi (Partidul Politic „Partidul Nostru”), Andrei Năstase (Partidul Politic „Platforma Demnitate şi Adevăr”), Tudor Deliu (Partidul Liberal Democrat din Moldova), Igor Dodon (independent), Violeta Ivanov (Partidul Politic „Şor”), Maia Sandu (Partidul Politic Partidul Acţiune şi Solidaritate), Octavian Ţîcu (Partidul Politic „Partidul Unităţii Naţionale”) şi Dorin Chirtoacă (Blocul electoral Unirea).

Potrivit Constitutiei, câstigător este desemnat candidatul care întruneste voturile a 50% + 1 dintre alegatorii prezenti la urne. Daca in primul tur niciun candidat nu va obtine majoritatea simpla, va fi organizat un al doilea tur de scrutin, pe 15 noiembrie. Mandatul presedintelui Republicii Moldova este de patru ani.Validarea alegerilor este conditionata de prezenta la urne a cel putin o treime din numarul alegatorilor inscrisi in listele electorale.

Sursa: RomaniaTV