Anunţ istoric: mașinile hibride şi electrice au depăşit în premieră înmatriculările diesel în Europa. Top vânzări

Anunţ istoric: mașinile hibride şi electrice au depăşit în premieră înmatriculările diesel în Europa. Top vânzări

Datele arată că înmatriculările pentru toate tipurile de mașini noi au totalizat 1,3 milioane de unități luna trecută, creștere cu 1% față de septembrie 2019. Dintre acestea, 327.000 au fost vehicule „electrificate” (adică hibride simple, hibride mild, hibride plug-in și mașini 100% electrice) Pe de altă parte, mașinile diesel au avut pentru prima oară cifre mai mici decât segmentul EV.

 Tot mai mulţi români aleg maşini electrice. Peste 2.200 de rezervări în programul Rabla Plus

Acum un an hibridele și electricele aveau 11%, în prezent au 25% din piață. Dieselul avea 29%, acum are cu patru puncte procentuale mai puțin, iar benzina domină piața mașinilor noi.

Acum un deceniu dieselul avea aproxmativ 55%, benzina avea aproape 45% și hibridele și electricele aveau cam un procent. La început de 2017 benizna a depășit în premieră dieselul, iar mașinile „electrificate” au crescut putermic mai ales din vara anului trecut.

Volkswagen Golf și Opel Corsa sunt cele mai căutate modele auto, iar Dacia Sandero a fost pe locul 8. La hibride plug-in Mercedes Clasa A și Volvo XC40 au avut cele mai mari vânzări, iar la mașini pur-electrice topul este condus de Tesla Model 3, Renault Zoe, Volkswagen ID3, Hyundai Kona și Kia Niro.

Sursa: RomaniaTV

loading...