Ce se întâmplă, de fapt, cu bolnavii de Covid-19? S-a aflat: nu toţi au acelaşi tratament!

Ce se întâmplă, de fapt, cu bolnavii de Covid-19? S-a aflat: nu toţi au acelaşi tratament!

Medicii de la Spitalul de Boli Infecțioase „Matei Balș” din Capitală au stabilit un protocol în ceea ce privește un tratament al bolnavilor de coronavirus, în funcție de intensitatea bolii, precum si criteriile de externare pentru pacienții infectați.

Avertisment TERIBIL pentru întreaga omenire: COVID-19 este doar începutul. Vine prăpădul!

Astfel, tratamentul persoanelor asimptomatice constă în Kaletra (lopinavir / ritonavir), două capsule de două ori pe zi timp de 10 zile .

Persoanele simptomatice sunt, potrivit protocolului, tratate cu Kaletra (lopinavir / ritonavir), două capsule de două ori pe zi timp de 10 zile, și Tamiflu, 2 capsule pe zi, timp de 5 zile.

Tratamentul pacienților care prezintă forme medii, cu pneumonie, durează 10 zile. Pe lângă schema de tratament prescrisă celor simptomatici cu forme ușoare, cânstând în Kaletra (lopinavir / ritonavir), două capsule de două ori pe zi timp de 10 zile, și Tamiflu, 2 capsule pe zi, timp de 5 zile, se va administra și Plaquenil, timp de 5 zile.

Formele severe de coronavirus sunt tratate, în mare parte, cu aceleași medicamente, unele însă în doze mai puternice, la care se adaugă Methylprednisolon la primele semne de agravare.

Coronavirus: a fost depăşit pragul de 45 de milioane de infectări, conform experţilor Universităţii Johns Hopkins

Cine primeşte Remdesivir 

Potrivit protocolului, durata tratamentului în formele severe de Covid-19 este de la 5 la 20 zile, funcţie de evoluţia clinică. Mai mult decât atât, în cazul pacienților simptomatici, cu simptome ușoare, însă cu vârsta peste 70 de ani sau având alte comorbidități sau risc de mortalitate crescut, în cazul necesităţii oxigenoterapiei poate fi justificată folosirea Remdesivir.

Remdesivirul va fi administrat și persoanelor cu simptome severe (ARDS/insuficienţă respiratorie globală, instabilitate hemodinamică, insuficienţe multiple de organ). De asemenea, în cazurile severe se va administra Roactemra (Tocilizumab).

S-a aflat numărul deceselor din cauza Covid-19, în valul doi al pandemiei: „Cel mai rău scenariu rezonabil”

Când are loc externarea

Potrivit documentului, un pacient cu COVID-19 poate fi externat atunci când, timp de trei zile la rând, valorile temperaturii sunt normale, problemele respiratorii i s-au ameliorat, imagistica pulmonară arată că boala este în regres şi rezultatele a două teste recoltate la interval de 24 de ore sunt negative. După externare, pacientul este nevoit să informeze medicul de familie și îi trimite datele medicale din biletul de externare.

Sursa: RomaniaTV