Raport sumbru: Peste 1.500 de asistente medicale au murit de COVID. Numărul l-a depăşit pe cel al deceselor din Primul Război Mondial

Raport sumbru: Peste 1.500 de asistente medicale au murit de COVID. Numărul l-a depăşit pe cel al deceselor din Primul Război Mondial

Ultimele cifre colectate de 130 de asociații naționale de asistenți medicali arată că peste 1.500 de asistente medicale și-au pierdut viața de la începutul pandemiei, în întreaga lume.

Cam acelaşi  numărul de asistenți medicali ucişi a fost raportat în cei patru ani ai Primului Război Mondial.

Cu toate acestea, Consiliul se așteaptă ca cifra de 1.500 să fie total falsă, având în vedere că include doar pe cei care au murit în 44 de țări în care datele erau disponibile.

„Faptul că atât de multe asistente medicale au murit în timpul acestei pandemii, ca atunci când au murit în timpul Primului Război Mondial este șocant”, a declarat șeful executivului federației, Howard Catton, în cadrul unei conferințe online la începutul acestei săptămâni.

„Din mai 2020, solicităm colectarea standardizată și sistematică de date despre infecțiile și decesele lucrătorilor din domeniul sănătății, iar faptul că încă nu se întâmplă acest lucru este scandalos”, a adăugat acesta.

Analiza separată a ratelor globale de infecție strânse de către ICN sugerează că cel puțin 20.000 de lucrători din domeniul sănătății au murit în total din cauza Covid, deși aceasta este doar o extrapolare, având în vedere că nu există numere concrete.

Sursa: RomaniaTV

loading...