Un fotograf din Constanţa a ajuns la o afacere de 80.000 de euro după zece ani de la prima fotografie profesională

Un fotograf din Constanţa a ajuns la o afacere de 80.000 de euro după zece ani de la prima fotografie profesională

”Începutul a fost cu o simplă cameră pri­mită cadou de la soţia mea şi de la un simplu aparat foto s-a schimbat cursul vieţii mele. În 2009 am început, primul job în fotografie a fost la o nuntă. I-am luat la rând pe colegii mei de la muncă, am mers la tot felul de eve­nimente, aniversări, şedinţe foto şi din viu grai s-a dus vestea că sunt fotograf”, a spus Marian Sterea, fondatorul studioului mariansterea.ro.

Marian Sterea a participat la peste 700 de evenimente în calitate de fotograf și a achiziționat constat aparatură foto, care costă între 5.000 și 25.000 de lei. 

Citește și: Gianluca Vacchi a devenit tată şi a postat prima imagine din spital. Fetiţa va purta numele unui hit mondial, care a cucerit planeta 

”E interesantă viaţa de fotograf de eveniment pentru că în primul rând cunoşti foarte multă lume şi în timp capeţi experienţă în a înţelege, a te comporta cu oamenii. Am participat la 700-800 de evenimente“, a mai spus Marian Sterea.

”Nouă, fotografilor, ne e mai greu să punem bani deoparte şi să spunem că păstrăm o sumă, pentru că investiţiile sunt mari. La patru, cinci ani ai nevoie de sume mai mari să resetezi trusa foto. Pe mine Banca Transilvania m-a ajutat cu un astfel de credit care a fost suficient încât să fiu relaxat pentru că mi-a fost foarte utilă suma respectivă“, a mai spus Marian Sterea.

Fotograful deține un studio foto în Constanța, în incinta unui mall, unde lucrează alături de soția sa, la rândul său fotograf. Conform acestuia, în medie durează o săptămână de la eveniment până când clienții primesc pozele. Fotografiile trebuie să treacă printr-un proces de selecție și editare unde este cazul.

Pachetul standard pentru fotografii este de 2.500 de euro, care include şi şedinţa foto după nuntă de exemplu, albume foto.

”Fotografiile nu pot fi pre­da­te imediat, pentru că au puţină ne­voie de cosmetizare. Uneori prinzi în mişcare, trebuie să faci se­lecţia, apoi mici corecţii de con­trast, balans de alb, iar acest lucru mă­nâncă timp. Eu lucrez cu soţia mea, ea fotografiază bebeluşi, dar în timpul ei liber mă ajută pe mine la editare“, a mai spus antreprenorul.

Marian Sterea este fotograf pentru maxim 25 de nunți pe an, acesta susține că este loc pentru toată lumea. 

”Statistic, în România se fac anual în jur de 120.000 de căsătorii civile, eu iau ma­ximum 25 de nunţi pe an. Este loc pentru toată lumea. Eu mă dife­renţiez prin intuiţia mea de a face ce simt, şi nu ce trebuie, iar dacă ei sunt mulţumiţi, este mai mult decât o reclamă“, a mai spus fotograful.

Sursa: RomaniaTV

loading...