Angela Merkel spune că noul coronavirus este mai agresiv iarna: „Numărul pacienţilor de la ATI s-a dublat în „

Angela Merkel spune că noul coronavirus este mai agresiv iarna: „Numărul pacienţilor de la ATI s-a dublat în „

„Nu putem permite ca răspândirea rapidă a virusului să copleșească sistemul de sănătate”, a spus Merkel într-o conferință de presă susținută luni.

Ea a precizat că numărul pacienților de la ATI s-a dublat în ultimele 10 zile.

Cancelarul a mai spus că dacă măsurile de carantină vor fi eficiente, „vom avea un decembrie suportabil”.

Începând cu această săptămână, Germania trece la măsuri de carantină: restaurantele, barurile, sălile de cinema, teatrele și muzeele vor fi închise.

Germania a intrat în carantină parţială luni, cu restricţii radicale privind contactele fizice şi închideri de întreprinderi pentru luna noiembrie, cu scopul de a frâna creşterea infecţiilor de coronavirus înaintea începerii sărbătorilor de Crăciun.

La Munchen şi Berlin, unii au profitat de weekend pentru a savura o băutură sau o masă în oraş înaintea intrării în carantină, având în vedere că odată cu noul ‘lockdown’ se închid restaurantele şi barurile, precum şi cinematografele, teatrele, muzeele şi alte facilităţi culturale şi de agrement.

Reuniunile în aer liber sunt de asemenea limitate la membrii a cel puţin două familii, cu maximum de zece persoane, potrivit regulilor decise de guvernul federal şi landurile germane săptămâna trecută.

Fanilor le este interzisă prezenţa la meciurile de fotbal din Bundesliga, sportul amator este suspendat de asemenea, iar sălile de sport, piscinele, saloanele de cosmetică, masaj şi cele de tatuaje sunt închise.

Spre deosebire de prima carantină din acest an, şcolile şi grădiniţele rămân deschise, precum şi majoritatea magazinelor şi a saloanelor de coafură.

Citeşte şi: O ţară din UE are cel mai mar număr de decese din lume, cauzate de Covid-19 la 100.000 de locuitori. Anunţul Ministerului Sănătăţii

Sursa: RomaniaTV

loading...