Atac armat la Viena, în apropierea unei sinagogi. Cel puțin un mort și mai mulți răniți

Atac armat la Viena, în apropierea unei sinagogi. Cel puțin un mort și mai mulți răniți

Atacul a avut loc pe strada pe care se află o importantă sinagogă din Viena.

Mai multe persoane au fost rănite și unul dintre atacatori ar fi fost ucis.

Potrivit primelor informații, incidentul armat s-a soldat cu cel puțin un mort și mai mulți răniți.

Incidentul a avut loc în apropierea unei sinagogi, conform agenţiei APA şi site-ului Vienna.at. Potrivit unor martori, doi indivizi au deschis focul, rănind mai multe persoane.

🇦🇹 Shooting on a synagogue in #Vienna At least „1 dead, multiples injuries” A new terrorist attack?pic.twitter.com/MlOBqhYadC — Based Poland 🇵🇱 Return (@BasedPoland2) November 2, 2020

Unul dintre presupuşii autori ai atacului a fost împuşcat mortal de forţele de ordine, iar altul este căutat activ.

„Există mai multe persoane rănite”, a anunțat poliția pe Twitter. „Suntem la fața locului cu toate forțele disponibile. Vă rugăm să evitați toate piețele publice din oraș”.

#BREAKING Another video of the #Vienna shooting in Austria as the perpetrator is still on the [email protected] pic.twitter.com/neYka8rVTj — Gurmeet Singh, IIS (@Gurmeet1Gurmeet) November 2, 2020

Un ofițer de poliție a fost împușcat și este unul dintre cei răniți grav, a anunțat agenția de știri APA, citând Ministerul de interne al Austriei. Potrivit anunțului, un suspect a fost deja arestat.

Cu toate acestea, polițiștii nu exclud ca la originea atacului armat să fi fost mai mult de două persoane, așa că le cer oamenilor să evite toate piețele publice din oraș.

În curs de actualizare.

Sursa: Observator