Atac armat la Viena, în apropierea unei sinagogi. Poliția anunță mai mulți morți și răniți

Atac armat la Viena, în apropierea unei sinagogi. Poliția anunță mai mulți morți și răniți

Atacul a avut loc pe strada pe care se află o importantă sinagogă din Viena.

Mai multe persoane au fost rănite și unul dintre atacatori ar fi fost ucis.

Mai multe persoane au fost ucise, luni seară, într-un posibil atac terorist care a avut loc în Viena.

Unul dintre atacatori a fost ucis de forțele de ordine, însă în continuare are loc o operațiune de amploare pentru găsirea tuturor agresorilor.

Pe rețelele de socializare au fost postate imagini cu un bărbat înarmat cu o armă automată, care trage spre oameni.

Desfășurarea evenimentelor live-text

UPDATE 23:10 Poliția din Viena le cere locuitorilor să stea în case și să nu folosească transportul în comun. Operațiunea de căutare a atacatorilor este în continuare în desfășurare.

Între timp, Karl Nehammer, ministrul de Interne, a declarat pentru postul austriac ORF că ”în acest moment, credem că ar fi vorba de un atac terorist”.

Vienna public Transports do not stop in the 1st district until further notice! Stay inside and way from public places! — POLIZEI WIEN (@LPDWien) November 2, 2020

UPDATE 22:50: Potrivit unor surse din cadrul poliţiei, mai multe persoane au fost omorâte în atacuri armate comise în zone din Viena, inclusiv într-un hotel. De asemenea, mai multe persoane au fost luate ostatice într-un restaurant.

Publicația Kurier relatează că ar fi vorba de șapte morți, dar informația nu a fost confirmată.

Oskar Deutsch, șeful comunității evreiești din Viena, a declarat că împușcătura a avut loc pe strada unde se află sinagoga principală a orașului, dar că nu este clar dacă acea casa de cult a fost vizată.

Sinagoga era deja închisă în momentul împușcării, a scris acesta pe Twitter.

BREAKING: Ongoing terror attack in #Vienna—unconfirmed footage shows terrorists wearing a Balaclava with an AK-47 assault rifle. pic.twitter.com/MrBLlOFBvK — SV News 🚨 (@SVNewsAlerts) November 2, 2020

Incidentul a avut loc în apropierea unei sinagogi, conform agenţiei APA şi site-ului Vienna.at. Potrivit unor martori, doi indivizi au deschis focul, rănind mai multe persoane.

🇦🇹 Shooting on a synagogue in #Vienna At least „1 dead, multiples injuries” A new terrorist attack?pic.twitter.com/MlOBqhYadC — Based Poland 🇵🇱 Return (@BasedPoland2) November 2, 2020

Unul dintre presupuşii autori ai atacului a fost împuşcat mortal de forţele de ordine, iar altul este căutat activ.

„Există mai multe persoane rănite”, a anunțat poliția pe Twitter. „Suntem la fața locului cu toate forțele disponibile. Vă rugăm să evitați toate piețele publice din oraș”.

#BREAKING Another video of the #Vienna shooting in Austria as the perpetrator is still on the [email protected] pic.twitter.com/neYka8rVTj — Gurmeet Singh, IIS (@Gurmeet1Gurmeet) November 2, 2020

Un ofițer de poliție a fost împușcat și este unul dintre cei răniți grav, a anunțat agenția de știri APA, citând Ministerul de interne al Austriei. Potrivit anunțului, un suspect a fost deja arestat.

Cu toate acestea, polițiștii nu exclud ca la originea atacului armat să fi fost mai mult de două persoane, așa că le cer oamenilor să evite toate piețele publice din oraș.

Citește și: Imagini cu unul dintre atacatorii din centrul Vienei. Aleargă pe străzi cu arma în mână și strigă ”Allahu Akbar”. Video

Sursa: Observator

loading...