Italia, noi restricţii din cauza numărului mare de infectări: Se interzice circulaţia pe timpul nopţii şi se închid mall-urile

Italia, noi restricţii din cauza numărului mare de infectări: Se interzice circulaţia pe timpul nopţii şi se închid mall-urile

Giuseppe Conte, premierul Italiei,  a anunţat că guvernul va interzice circulaţia pe timpul nopţii, pentru a limita răspândirea coronavirusului, informează dpa.

De asemenea, alte măsuri de restricţie anunţate sunt închiderea muzeelor, închiderea mallurilor în weekend şi introducerea învăţământului la distanţă şi în licee. Numărul pasagerilor din mijloacele de transport în comun va fi redus şi mai mult, iar deplasările între regiuni cu multe cazuri va fi restricţionat. Premierul a adăugat că se vor aplica şi măsuri locale în zonele cu număr deosebit de mare de cazuri.

Premierul nu a precizat orele între care va fi interzisă părăsirea locuinţei, dar înaintea discursului din parlament, Francesca Puglisi, secretar de stat în ministerul muncii a declarat pentru canalul de ştiri SkyTH24 că interdicţia va începe de la orele 21.00.

Reamintim că sâmbătă, în Italia s-au raportat peste 31.000 de cazuri noi de infectare cu coronavirus în 24 de ore şi aproape 300 de decese, la o populaţie de circa 60 de milioane. Duminică – zi în care de obicei apar mai puţine cazuri din cauza capacităţii reduse de testare – s-au înregistrat aproape 30.000 de cazuri şi mai mult de 200 de morţi.

Citeşte şi Avertismentul unui pneumolog: Recontaminările cu COVID dau forme mult mai severe ale virusului

Sursa: RomaniaTV