Machu Picchu, redeschis după opt luni de carantină

Machu Picchu, redeschis după opt luni de carantină

În ultimii 70 de ani Machu Picchu a mai fost închis o singură dată în 2010.

Atunci o ploaie torenţială a obligat autorităţile să închidă temporar situl arheologic pentru siguranţa turiştilor.

După opt luni de lockdown, Machu Pichhu s-a redeschis vizitatorilor printr-un ritual incaş străvechi organizat de ministerul Turismului în semn de mulţumire pentru zei. Ceremonia a cuprins un spectacol de lumini impresionant, proiectat pe pietrele citadelei incaşe.

Înscris în Patrimoniul Mondial UNESCO, Machu Pichhu atrage anual peste un milion de turişti. Din cauza pandemiei, însă, doar 675 de oameni vor putea vizita situl arheologic în fiecare zi. Adică 30% din numărul celor care îl vizitau în mod normal.

Rocio Barrios, ministrul Turismului din Peru: Astăzi, Machu Picchu se redeschide. Se deschide cu anumite protocoale şi pentru a arăta că ne relansăm, dar o facem cu responsabilitate şi precauţie.

În timpul turului printre ruine, vizitatorii vor trebui să păstreze distanţa fizică. Redeschiderea sitului vine ca o rază de speranţă şi pentru antreprenorii din Peru ale căror afaceri depind de turismul în masă.

Ruth Rodriguez, patron al unei agenţii de turism: Era o linişte apăsătoare, o linişte care parcă făcea străzile să plângă de durere. Nu mai era nimeni.

În ultimii 70 de ani Machu Picchu a mai fost închis o singură dată în 2010 după ce o ploaie torenţială a obligat autorităţile să închidă temporar situl arheologic pentru siguranţa turiştilor.

Dacă aţi surprins imagini care pot deveni o ştire, ni le puteţi trimite pe WhatsApp la numărul 0722.699.800, pe pagina de Facebook Observator sau pe mail, la adresa [email protected]

Sursa: Observator

loading...