Metrou rămas suspendat pe o sculptură olandeză, după ce a spart bariera la capătul de linie [VIDEO]

Metrou rămas suspendat pe o sculptură olandeză, după ce a spart bariera la capătul de linie [VIDEO]

Conductorul a fost dus la spital, după ce a ieşit singur din tren

Sculptura, denumită Whale Tails, aparține arhitectului Maarten Struijs

Metroul din Spijkenisse, lângă Rotterdam, a spart bariera de la capătul liniei duminică noaptea. Dar în loc să se prăbuşească de la înălţimea de 10 metri în apă, trenul a rămas suspendat în aer.

Metroul s-a oprit pe o sculptură uriaşă a unei cozi de balenă, la staţia de metrou De Akkers.

„Încercăm să ne dăm seama cum să dăm trenul jos într-o manieră controlată și cu multă grijă”, a declarat un oficial pentru televiziunea NOS.

Conductorul, a cărui identitate nu a fost dezvăluită, a reușit să iasă din tren singur. A fost dus la spital pentru un control și se pare că nu ar fi suferit nicio accidentare.

Cozile de balenă, o sculptură din 2002

Sculptura, denumită Whale Tails, aparține arhitectului Maarten Struijs și a fost amplasată în apă la finalul liniei de metrou în 2002.

Struijs a declarat pentru NOS că a fost surprins de faptul că structura nu s-a rupt.

„E acolo de aproape 20 de ani și te-ai aștepta ca plasticul să se pulverizeze, dar nu a fost cazul. O să merg să îi fac niște poze. Niciodată nu mi-am închipuit-o așa”, a declarat Struijs.

Sculptura a devenit rapid un punct de atracţie pentru cei care doreau să vadă minunea, în ciuda apelurilor făcute de autorităţi să nu aglomereze zona, atât pentru a nu se întâmpla vreun accident cu metroul suspendat, cât şi pentru a evita aglomeraţia şi răspândirea coronavirusului.

Sursa: Observator

loading...