Nicuşor Dan atrage atenţia: Aşteptăm un val de români care se întorc din ţări cu carantină dură!

Nicuşor Dan atrage atenţia: Aşteptăm un val de români care se întorc din ţări cu carantină dură!

”Am decis să identificăm hotelurile care vor să colaboreze cu noi pentru carantinare. Vor fi mulți români care vor veni în România din țările care introduc măsuri dure de carantinare. Va fi un val”, a spus primarul Capitalei într-o declarație de presă comună cu prefectul Traian Berbeceanu.

Acesta susţine că românii care se întorc din anumite țări cu incidență mare a cazurilor de coronavirus trebuie să stea în carantină la revenirea în România. Un fenomen similar s-a produs în lunile martie-aprilie, când sute de mii de români au revenit din Spania, Italia, Germania și Franța într-un termen scurt.

Pe teritoriul României, 29.085 de persoane confirmate cu infecție cu noul coronavirus sunt în izolare la domiciliu, iar 10.987 persoane se află în izolare instituționalizată. De asemenea, 54.998 de persoane se află în carantină la domiciliu, iar în carantină instituționalizată se află 13 persoane.

Ca urmare a încălcării prevederilor Legii nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, polițiștii și jandarmii au aplicat, în ultimele de 24 de ore 7.220 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 1.228.643 de lei.

Citeşte şi: Restricţii în Bucureşti, prelungite 14 zile. Şcolile rămân ÎNCHISE. Traian Berbeceanu: Rata de infectare în Capitală este 3.91

 

 

 

Sursa: RomaniaTV

loading...