Raed Arafat, anunţul de care temeau TOŢI ROMÂNII. Ce se întâmplă cu pacienţii care au nevoie de TERAPIE INTENSIVĂ

Raed Arafat, anunţul de care temeau TOŢI ROMÂNII. Ce se întâmplă cu pacienţii care au nevoie de TERAPIE INTENSIVĂ

Raed Arafat a declarat că în curând vor fi peste 100 de pacienți la ATI pe zi, iar medicii vor fi nevoiți să trieze pacienții!

Un reputat medic epidemiolog anunţă DEZASTRUL pentru luna decembrie. Câte cazuri va avea România de ANUL NOU

„Ne așteptăm să crească numărul de cazuri. Vă dau niște cifre ca să vedeți despre ce vorbim. Avem 615 localități care au între 1,5 și la 3 la mie, 255 de localități cu peste 3 la mie, 44 municipii între 1,5 și 3 la mie, și 15 orașe cu peste 3 la mie. De aici vine presiunea și presiunea pe ATI. Măsurile luate pot duce la o curbă descendentă. Am discutat cu domnul ministru Nelu Tătaru. Spitalul Malaxa va fi transformat în spital covid. S-a stabilit un număr de paturi suplimentare pentru covid. Un etaj de la Spitalul Pantelimon va fi pentru covid. La un moment dat, toate spitalele vor primi pacienți covid. Sunt mai multe județe care ne-au cerut ventilatoare pentru a suplimenta numărul de paturi. De exemplu, Mureș, Vâlcea și la Iași. În următoarele 4-6 săptămâni, cam asta va fi situația”, a spus Raed Arafat.

Coronavirusul loveşte puternic Europa. Majoritatea ţărilor au raportat RECORD de infectări cu COVID-19 în ultimele 24 de ore

„Din păcate nu suntem într-o situație normală. Ne desfășurăm activitatea într-o perioadă dificilă. Modul de lucru normal nu-l putem invoca. Înțeleg că medicii sunt obosiți, dar impactul cere și măsuri specifice. Poate unii nu sunt obișnuiți. Am văzut azi discuția cu terapia intensivă de la Timișoara. Nu înseamnă că unitatea nu a salvat vieți. Problemele care apar le rezolvăm. Este imposibil să asigurăm condiții de normalitate”, a mai spus Raed Arafat.

Sursa: RomaniaTV

loading...