Valul doi de coronavirus mătură Europa. În numai 5 săptămâni numărul cazurilor s-a dublat şi a trecut de 10 milioane

Valul doi de coronavirus mătură Europa. În numai 5 săptămâni numărul cazurilor s-a dublat şi a trecut de 10 milioane

Luna trecută, atât America Latină, cât şi Asia au raportat peste 10 milioane de cazuri totale în regiunile lor. Numai în Statele Unite sunt peste 9 milioane de cazuri, iar epidemia se extinde rapid.

În timp ce în Europa a durat aproape nouă luni pentru a se ajunge la primele 5 milioane de cazuri de Covid-19, următoarele 5 milioane de cazuri au fost raportate în puţin mai mult de o lună, potrivit unei analize Reuters.

Cu 10% din populaţia lumii, Europa reprezintă aproximativ 22% din numărul global de cazuri de 46,3 milioane de infecţii. Cu peste 269.000 de decese, regiunea reprezintă aproximativ 23% din numărul total de morţi provocate de Covid-19, de aproape 1,2 milioane de vieţi pierdute.

Pe fondul cazurilor în creştere, Franţa, Germania şi Marea Britanie au anunţat carantine la nivel naţional cel puţin timp de o lună, cu măsuri care sunt aproape la fel de stricte ca cele impuse în martie şi aprilie. Portugalia a impus un blocaj parţial, iar Spania şi Italia înăspresc restricţiile.

Citeşte şi O ţară europeană vrea interzicerea circulaţiei după ora 18:00. Cu ce reglementări vine noua măsură restrictivă

Conform analizei Reuters, Europa a raportat peste 1,6 milioane de cazuri noi în ultimele şapte zile, aproape jumătate din cele 3,3 milioane raportate la nivel mondial, cu peste 16.100 de decese, o creştere de 44% faţă de săptămâna precedentă.

O treime din cazuri sunt în Europa de Est

Pentru fiecare 10.000 de persoane din Europa, au fost raportate peste 127 de cazuri de coronavirus şi aproximativ patru persoane au murit, potrivit unei analize Reuters. În Statele Unite au existat 278 de cazuri şi şapte decese la 10.000 de locuitori. La nivel de regiuni, Europa de Est are aproape o treime din totalul cazurilor raportate de Covid-19, cel mai mare număr de cazuri, în timp ce sudul Europei conduce la numărul de morţi, cu aproximativ 32% din totalul deceselor legate de coronavirus în Europa, potrivit Reuters. Rusia este cea mai afectată ţară din Europa de Est, cu peste 1,6 milioane de infecţii cu Covid-19. Vicepremierul Rusiei, Tatiana Golikova, a declarat miercuri că paturile de spital sunt ocupate în proporţie de 90%, 16 regiuni ale ţării.

Guvernele din întreaga Europă au fost criticate din cauza lipsei de coordonare şi a eşecului de a utiliza scăderea numărului de cazuri în perioada verii pentru a lua măsuri de apărare, lăsând spitalele nepregătite.

Sursa: RomaniaTV

loading...