Benjamin Netanyah, declaraţii după întâlnirea cu Ludovic Orban în Israel. „Suntem solidari împotriva sălbăticiei terorismului islamist”

Benjamin Netanyah, declaraţii după întâlnirea cu Ludovic Orban în Israel. „Suntem solidari împotriva sălbăticiei terorismului islamist”

Declaraţiile premierului israelian Benjamin Netanyahu, în timpul întâlnirii cu Ludovic Orban

„Este un semn al prieteniei noastre că în primul an al mandatului aţi ales să veniţi în Israel şi în această perioadă a crizei COVID. Sunteţi binevenit aici.

 

„În urmă cu câteva momente, am vorbit cu colegul nostru, Sebastian Kurtz, din Austria. I-am transmis că oamenii din Israel sunt solidari cu Austria. Aşa cum ştiu, aşa procedează şi românii, împotriva sălbăticiei terorismului islamist”

 

„Cooperăm la nivelul serviciilor de informaţii, în orice manieră. La fel procedăm şi în cazul crizei COVID”

 

„Am discutat ieri cu premierul Greciei pentru a vedea cum putem colabora în privinţa crizei coroanvirus. În urmă cu două ore, am luat legătura cu Andrej Babiš, premierul Cehiei, pentru a venea cum putem să ne ajutăm reciproc”

 

„La fel procedăm şi în relaţia cu România. Relaţia noastră de prietenie este foarte puternică de ani de zile, între cetăţenii Israelului şi cei ai României”

 

„Avem sute de mii de români care au venit în Israel şi există o punte între cultura israeliană şi cea română. Este un fundament pentru prietenia noastră comună”

 

„Avem un angajament nu numai faţă de trecutul nostru comun, ci şi faţă de viitor. Viitorul aparţine celor care inovează. Inovaţia reprezintă cheia pentru a asigura prosperitatea, siguranţa şi sănătatea popoarelor noastre în viitor”

 

„Israelul şi România colaborarea în numeroase domenii – în securitate cibernetică, managementul resurselor de apă, agricultură, sănătate, domeniul aerospaţial”

 

„Cel mai important este că domeniul afacerilor, antreprenorii noştri, să colaboreze. Astăzi vom semna un tratat prin care se evită dubla taxare, iar, din experienţa mea, acest lucru a îmbunătăţit mereu comerţul şi investiţiile într-un mod rapid. Este o veste bună atât pentru România, cât şi pentru Israel”

 

„Vreau să vă mulţumesc, domnule premier, şi României pentru că de-a lungul anilor ne-aţi ajutat să prezentăm un caz sensibil Uniunii Europene.

 

„Suntem într-o perioadă a păcii. Am încheiat acorduri de pace şi de armonizare a relaţiilor cu trei state arabe în şase săptămâni. Fireşte, avem un punct de vedere diferit a situaţiei din Orientul Mijlociu decât birocraţii din Uniunea Europeană”

 

„Vom continua să valorificăm sprijinul vostru în a explica Uniunii Europene circumstanţele schimbătoare din Orientul Mijlociu care aduc pace şi prosperitate tuturor”

 

„Sunteţi un bun prieten. România este o ţară prietenă. Personal, îmi sunteţi prieten şi vreau să îţi spun: bine ai venit în Ierusalim”

 

 

Sursa: RomaniaTV