Diego Maradona va fi operat pe creier

Diego Maradona va fi operat pe creier

Această informaţie a venit la scurt timp după ce medicul lui Maradona declarase că fostul campion mondial, internat, luni, în spital, suferind de anemie şi deshidratare, se simte bine şi va fi externat în curând.

Potrivit clarin.com, o investigaţie CT a descoperit un cheag de sânge într-o regiune a creierului şi medicii au decis că trebuie operat de urgenţă.

„Este o operaţie de rutină. Imaginea nu s-a schimbat, Diego rămâne acelaşi, continuă cu aceeaşi stare clinică, dar cu o cauză mai specifică”, a explicat dr. Leopoldo Luque, cel care va efectua intervenţia.

Maradona, contact al unui posibil infectat cu Covid 19, a fost plasat în izolare

Hematomul ar fi fost generat „dintr-un traumatism” şi ar putea fi rezultatul uei lovituri pe care a suferit-o în ultima vreme. „Ar fi putut fi acum o lună sau cinci ani, nu se ştie”, subliniază apropiaţi ai fostului jucător.

Hematomul subdural poate fi o urgenţă medicală. De obicei, este cauzat de o leziune a capului suficient de puternică pentru a sparge vasele de sânge, care pot pune presiune pe creier din cauza sângelui acumulat. Vârsta, anticoagulanţii şi abuzul de alcool pot creşte riscul.

Internat iniţial la un spital din La Plata, Maradona a fost transferat la o clinică din Olivos pentru intervenţia pe creier. Marţi, medicul lui Maradona declarase că actualul antrenor se simte mult mai bine după ce a fost internat în spital.

„Se simte mult mai bine, chiar vrea să părăsească spitalul, dar aş vrea să mai rămână o zi. Suferă de anemie, este puţin deshidratat, acest lucru trebuie corectat. Sănătatea sa continuă să se îmbunătăţească”, a declarat medicul Leopoldo Luque, adăugând că fostul campion mondial „a dormit bine” şi că „este într-o bună dispoziţie”.

Maradona, acum antrenorul echipei argentiniene Gimnasia, a fost spitalizat, luni, într-o clinică din La Plata.

Maradona a împlinit, vineri, 60 de ani şi nu a putut sărbători aşa cum şi-ar fi dorit, după ce a fost contact cu un caz pozitiv Covid-19.

Însă testul efecuat de el a fost negativ, dar totuşi, potrivit Clarin, fostul jucător a părut foarte slăbit în ultima vreme.

Sursa: RomaniaTV