Îndemnul medicului Virgil Musta: Masca de protecţie trebuie purtată la orice contact cu alte persoane, chiar şi cu familia

Îndemnul medicului Virgil Musta: Masca de protecţie trebuie purtată la orice contact cu alte persoane, chiar şi cu familia

”Matematica arată că creșterea se face în progresie geometrică. Măsurile eficiente luate acum se vor vedea peste două-trei săptămâni”, a declarat Virgil Musta marți la Digi24.

Citește și: Şedinţă de urgenţă la Cotroceni între Klaus Iohannis şi CNSU: Se discută noile măsuri cu privire la prevenirea COVID!

Medicul a îndemnat la portul măștii de protecție la orice contact cu alte persoane, chiar și cu membrii de familie.

„O perioadă de timp ar trebui să purtăm masca la orice contact cu alte persoane, chiar dacă sunt din familie”, a completat Virgil Musta, precizând că ne aflăm într-o fază de propagare accelerată a virusului.

Virgil Musta susține că restricțiile anunțate de autorități trebiuie ”să fie măsuri echilibrate între a salva vieți și a salva economia. E important ca măsurile să fie luate punctual, în funcție de situația locală. Cea mai simplă și ieftină soluție este ca oamenii să respecte regula purtării măștii”.

De asemenea, acesta a vorbit și despre situația din Spitalul ”Victor Babeș” din Timișoara, dar și despre alte instituții medicale din oraș.

”Dacă se eliberează un loc la ATI se ocupă imediat. Cu greu mai facem față noilor cazuri. Într-o săptămână nu mai avem locuri în spitale, dacă lucrurile continuă în acest ritm”, a mai spus medicul.

 

Sursa: RomaniaTV