Jucăriile, hainele şi bijuteriile, interzise în supermarketurile din Franţa. Se vând doar produse considerate „esenţiale”

Jucăriile, hainele şi bijuteriile, interzise în supermarketurile din Franţa. Se vând doar produse considerate „esenţiale”

Începând de miercuri, „vânzarea produselor care sunt deja interzise în magazinele de proximitate va fi interzisă și în supermarketuri”, a fost anunțul premierului Jean Castex.

Decretul care definește articolele esențiale autorizate pentru vânzare a fost publicat marți în buletinul oficial.

Înceepând de miercuri, din marile magazine vor putea fi cumpărate doar produsele considerate esențiale – produse alimentare, mâncare pentru animale de companie, echipamente informatice, software și telefoane, echipament de muncă (șorțuri, salopete), ziare și articole de papetărie, articole de toaletă, igienă, produse pentru îngrijirea copiilor, produse de parafarmacie (pansamente, alcool 90 ° etc.), produse de curățenie, produse pentru întreținerea și repararea vehiculelor și produse și instrumente necesare pentru grădinărit sau agricultură.

Măsura a fost luată pentru stabilirea „echității”, încât astfel de produse nu mai pot fi vândute nici în micile magazine de proximitate, închise pe perioada carantinei.

 

Sursa: RomaniaTV