Mihail Vlasov, condamnat la 8 ani de închisoare. Decizia este definitivă

Mihail Vlasov, condamnat la 8 ani de închisoare. Decizia este definitivă

DNA l-a trimis în judecată pe Mihail Vlasov pentru că, susţin procurorii, în perioada 2008 – 2014, Mihail Vlasov, abuzând de funcţia de preşedinte al Camerei de Comerţ şi Industrie a României, a întreprins demersuri pentru obţinerea unor foloase materiale personale şi pentru persoane din anturajul său, în detrimentul instituţiei pe care o reprezenta.

Potrivit procurorilor, au fost adus grave prejudicii atât Camerei de Comerţ, cât şi SC Romexpo SA la care CCIR este acţionar majoritar. Potrivit DNA, prejudiciul total cauzat bugetului C.C.I.R. este estimat la 54.342.145, 20 lei, iar prejudiciul total cauzat bugetului S.C. Romexpo S.A. la 6.086.741,44 lei.

În primă instanţă Mihail Vlasov a fost condamnat de Curtea de Apel Bucureşti la 9 ani şi 10 luni închisoare. 

Este a treia condamnare decisă de magistraţi pentru Mihail Vlasov. Fostul presedinte al Camerei de Comert a Romaniei  are deja doua condamnari – una de cinci ani, iar cea de-a doua de doi ani de inchisoare. In urma contopirii celor doua pedepse, magistratii Curtii de Apel Iasi au decis ca Mihail Vlasov avea de executat 5 ani si 8 luni de inchisoare.

Sursa: RomaniaTV