Momentul în care o orchestră din Viena începe să cânte pentru a-i calma pe cei adăpostiți din calea teroriștilor. Video

Momentul în care o orchestră din Viena începe să cânte pentru a-i calma pe cei adăpostiți din calea teroriștilor. Video

Cel puțin patru persoane au fost ucise și mai multe au fost rănite în atacul terorist de luni seară, de la Viena.

Mai multe persoane au fost surprinse de atac într-o sală de spectacol, unde s-au baricadat pentru propria lor siguranță.

Orchestra a început să cânte după ce mai mulți polițiști le-au cerut spectatorilor și muzicanților să se baricadeze în clădire, la scurt timp după declanșarea atacurilor teroriste.

O filmare postată pe Internet surprinde momentul în care spectatorii îngroziți urmăresc în liniște orchestra Operei de Stat din Viena interpretând melodia Gott erhalte Franz den Kaiser (Doamne, păzește-l pe împăratul Francisc – n.r.), care a fost folosită ca imn al Imperiului Austriac în secolele XIX și începutul secolului XX.

„Poliția ne-a ținut în siguranță în interiorul operei. În timp ce așteptam, unii membri ai orchestrei filarmonice au început să cânte. Niciun atac nu va opri muzica la Viena”, a povestit Barbara Lovett, care se afla în acel moment în sală, potrivit Daily Mail.

Cel puțin patru persoane au fost ucise și alte 17 au fost rănite în atacul terorist de luni seară de la Viena. Unul dintre atacatori, un tânăr de 20 de ani născut în Austria, însă cu origini albaneze, a fost ucis de forțele de ordine. 14 oameni au fost reținuți după atentatele de luni seară.

Citește și: Atac terorist în Viena. Rabin: ”Mulți tineri erau la terase. Aceasta este ultima seară înainte de lockdown” Klaus Iohannis, mesaj după atacurile de la Viena: „Condamn cu fermitate aceste acte de teroare”

Sursa: Observator