Adrian Streinu-Cercel, după recordul de infectări: Avem în faţă un iceberg, vedem vârful şi nu ştim ce este sub apă

Adrian Streinu-Cercel, după recordul de infectări: Avem în faţă un iceberg, vedem vârful şi nu ştim ce este sub apă

Adrian Streinu-Cercel atrage atenţia din nou şi spune că singurul lucru care ne poate salva de coronavirus este masca purtată corect. Aceasta trebuie să acopere nasul şi gura. 

„Ceea ce vedem sunt rezultatele infectarilor din zilele din spate. Avem in fata un iceberg, vedem varful si nu stim ce este sub apa. Trebuie sa ne unim fortele si sa depasim acest moment. 

Singurul element care ne poate salva este sa purtam masca cum trebuie. In momentul in care eu vorbesc mai tare, virusul pleaca de la mine si ajunge la tine. 

Foarte multi au masca sub nas. Îi vad zilnic. Nu pot sa le atrag la toti atentia, lumea trebuie sa inteleaga ca masca este cea care ne salvează pe noi si pe apropiatii nostri. 

Orice sistem care este pus in dreptul nasului si sub gura ne protejează”, a spus Adrian Streinu-Cercel la România TV. 

Profesorul a precizat că România ar trebui să urmeze modelul Melbourne.

„Avem un model cat se poate de bun, modelul Melbourne. Potrivit acestuia, primul lucru pe care trebuie sa-l faci este sa pui masca în momentul în care ieşi din casă, daca simti ca te incearca vreo răceală, te duci si te testezi apoi te intorci acasa. Dacă esti pozitiv, te izolezi in casa şi ai dreptul sa soliciti autoritatilor locale o suma de bani care sa te ajute in urmatoarele doua saptamani”, a explicat Adrian Streinu-Cercel.

Citeşte şi Adrian Streinu-Cercel este împotriva carantinării populaţiei. Ce soluţie propune medicul pentru limitarea răspândirii coronavirusului

Adrian Streinu-Cercel, despre criza de oxigen: Consumul este extrem de mare

„Am facut foarte mari eforturi pentru a suplimenta oxigenul, insa consumul este extrem de mare”, a precizat profesorul Streinu-Cercel. 

Grupul de Comunicare Strategică a raportat, miercuri, un nou record absolut: 8.651 de infectări cu COVID-19, la 35.964 teste efectuate. De asemenea, au fost înregistrate 148 de noi decese şi 1001 de pacienţi la ATI.

BILANŢ CORONAVIRUS 4 NOIEMBRIE. Până astăzi, 4 noiembrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 267.088 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). 186.260 de pacienți au fost declarați vindecați.

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 8.651 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

 

Sursa: RomaniaTV

loading...