BREAKING NEWS: ALEGERI SUA 2020. Donald Trump a câştigat statele cheie Florida şi Texas şi a luat o opţiune serioasă pentru un nou mandat la Casa Albă

BREAKING NEWS: ALEGERI SUA 2020. Donald Trump a câştigat statele cheie Florida şi Texas şi a luat o opţiune serioasă pentru un nou mandat la Casa Albă

UPDATE. Donald Trump, a câştigat în statul-cheie Texas, bastion republican şi al doilea stat în privinţa numărului de mari electori, astfel că avansul democratului Joe Biden a fost redus, relatează Fox News şi NBC News. Cei 38 de mari electori obţinuţi în Texas reprezintă o victorie-cheie pentru Trump. De asemenea, Trump a câştigat la limită şi în Georgia, ceea ce înseamnă 16 electori în plus.

ALEGERI SUA 2020. Florida are 29 de electori, fiind o miză uriaşă în bătălia prezidenţială. Ptrivit estimărilor New York Times, la momentul numărării a 91% din voturi în Florida, Donald Trump era creditat cu un prcent de 50,6%, faţă de 48,4% ale adversarului său, democratul Joe Biden. Actualul preşedinte are 95% şanse să câştige acest stat, estimau analiştii.

Canalul Fox News a anunţat de altfel victoria lui Donald Trump în Florida.

Citeşte şi ALEGERI SUA 2020. Americanii au votat cel de-al 46-lea preşedinte al Statelor Unite ale Americii. Donald Trump sau Joe Biden?

Statul Florida a fost foarte disputat în cursul ultimelor alegeri prezidenţiale, graţie lui George W. Bush câştigând alegerile din 2000 şi tot aici a fost cheia victoriei lui Donald Trump asupra lui Hillary Clinton în 2016.

Fox News transmite însă că, faţă de 2016, Donald Trump e pe cale să piardă Arizona, stat cu 11 electori. După numărarea a 73% din voturi, Biden avea aici 53,6% din voturi, în timp ce Trump, 45,1%. 

Sursa: RomaniaTV