Cioloș: USR-PLUS nu va colabora cu PSD. Ciolacu: S-a grăbit să comenteze un fake news

Cioloș: USR-PLUS nu va colabora cu PSD. Ciolacu: S-a grăbit să comenteze un fake news

Dacian Cioloș spune că nu are de gând să colaboreze cu un partid care a făcut rău României

Dacian Cioloș este propunerea USR-PLUS pentru a fi premier

„Înţeleg că există interpretări cum că domnul Ciolacu a zis că nu exclude un vot în viitorul Parlament pentru un guvern condus de mine. Răspunsul meu e simplu. Nu mă interesează părerea PSD şi a domnului Ciolacu, pentru că nu avem niciun gând de a colabora politic cu acest partid care a făcut atât de mult rău României. Şi, ca să fie clar, nici nu vom avea nevoie de PSD”, a scris Cioloş, pe Facebook.

Ce a declarat Marcel Ciolacu despre viitorul Guvern

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat miercuri că Dacian Cioloş s-a „repezit” să comenteze un fake-news, adăugând că a spus că social-democraţii vor câştiga alegerile şi vor desemna premierul.

„Domnule Cioloş, văd că v-aţi repezit să comentaţi un fake-news… Staţi liniştit! Am spus că PSD va câştiga alegerile şi va desemna premierul. Că alţii s-au grăbit să vă vândă iluzia unei funcţii de premier, asta vă priveşte numai pe dumneavoastră”, a scris Ciolacu pe Facebook.

Preşedintele social-democraţilor a explicat că PSD va fi câştigător la alegerile din 6 decembrie şi vor negocia cu toate partidele, mai puţin cu PNL, pentru a obţine majoritate în noul Parlament, dacă situaţia o va impune.

Deputatul USR Ionuţ Moşteanu a declarat că USR-PLUS intră în alegerile parlamentare cu dorinţa de a da premierul în viitorul Executiv. EL a precizat că Dacian Cioloş este, conform protocolul vechi de alianţă între USR şi PLUS, persoana desemnată pentru a fi premier şi acesta ar fi omul mai mult decât potrivit pentru a conduce viitorul Guvern.

În schimb, preşedintele Klaus Iohannis a anunţat că prima sa opţiune de premier rămâne liderul PNL Ludovic Orban.

Sursa: Observator