REZULTATE ALEGERI SUA. Chinezii râd de scrutinul american: „Lăsaţi-l pe Trump să fie reales şi o vor lua la vale”

REZULTATE ALEGERI SUA. Chinezii râd de scrutinul american: „Lăsaţi-l pe Trump să fie reales şi o vor lua la vale”

REZULTATE ALEGERI SUA. „Indiferent dacă câştigă sau pierde, ultima sa misiune este să distrugă aparenţa democraţiei americane”, a scris miercuri un internaut pe platforma de socializare chineză Weibo.

„Lăsaţi-l pe Trump să fie reales şi SUA o vor lua la vale”, a scris un altul, în timp ce un al treilea a comparat declaraţia sa prematură privind victoria cu revendicarea premiului într-un joc de mahjong înainte ca runda să fie terminată.

Citeşte şi ALEGERI SUA 2020. Donald Trump a câştigat statele cheie Florida şi Texas şi a luat o opţiune serioasă pentru un nou mandat la Casa Albă

Relaţiile dintre China şi Statele Unite sunt la cel mai scăzut nivel din ultimele decenii ca urmare a disputelor legate de tehnologie şi comerţ, Hong Kong şi coronavirus, şi după ce administraţia Trump a impus o serie de sancţiuni împotriva Beijingului.

Presa chineză aşteaptă violenţe în SUA

Mass-media de stat chineză atrage frecvent atenţia asupra veştilor negative venite din Statele Unite şi, înainte de votul de marţi, a prezentat imagini cu magazine care fuseseră baricadate în aşteptarea violenţelor legate de alegeri.

Citeşte şi Germania, îngrijorată de situaţia explozivă din SUA. Ministrul Apărării de la Berlin se teme de o criză constituţională la Washington

„Acest tip de nelinişte este de obicei o complicaţie a alegerilor în ţările sărace, însă oamenii se pare că sunt îngrijoraţi în Statele Unite. SUA sunt într-o stare de degradare”, a scris pe Twitter Hu Xijin, editor al Global Times, un tabloid naţionalist publicat de People’s Daily deţinut de Partidul Comunist din China.

Beijingul nu şi-a exprimat o preferinţă în cursa pentru Casa Albă.

„Alegerile din SUA sunt o problemă internă. China nu are o poziţie în acest sens”, a declarat miercuri purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe chinez, Wang Wenbin.

Sursa: RomaniaTV