Străinii îndrăgostiți de România au început să-și cumpere case în apropiere de Sibiu

Străinii îndrăgostiți de România au început să-și cumpere case în apropiere de Sibiu

O casă în apropiere de Sibiu costă, în medie, 100.000 de euro.

Românii cumpără și ei case, pentru a păstra distanțarea din cauza coronavirusului.

În ultima jumătate de an, tot mai mulţi străini s-au mutat în cartierele de case din împrejurimile Sibiului. Sunt atraşi nu doar de oraşul încărcat de istorie, cu arhitectura spectaculoasă, case vechi, frumos conservate şi piaţete romantice, ci şi de preţurile mici.

Alexander Clauss a renunţat la viaţa din Germania şi a ales să se mute în burgul transilvănean.

Alexander Clauss: Am decis să vin în România pentru că am şi strămoşi aici, în Cluj. Şi am urmărit preţul proprietăţilor cum s-a schimbat în ultimii doi ani şi apoi m-am decis să vin în Sibiu. Ajungi la aeroport repede, sunt magazine, tot ce ai nevoie. Mâncarea este bună, supermarketurile cu mâncare sunt incredibile. Priveliştea este frumoasă şi aerul este curat şi poţi merge să faci o plimbare, este un lac puţin mai jos.

Nu doar străinii sunt atraşi de locuinţele aflate în zone izolate, ci şi românii. De la începutul pandemiei, cererile pentru astfel de case au crescut.

Silviu Marin, manager agenție imobiliară: Tendinţa pieţii este în creştere continuă, încă de la sfârşitul anului trecut şi începutul acestui an. Pandemia ne-a ajutat să vindem mai mult datorită faptului că mulţi s-au hotărât să fugă din freamătul oraşului. Au început să-şi caute case în jurul Sibiului, datorită faptului că avem şi autostrada care îi ajută foarte mult.

Tibor Konrad, dezvoltator imobiliar: În perioada COVID am construit mai mult decât am construit vreodată, pentru că cererile au fost mai mari ca niciodată. Dacă până acum locuinţa cheie era confort şi oamenii căutau să cumpere un apartament central foarte mare, COVID le-a arătat că sunt momente în care siguranţa este mai importantă.

Preţul mediu al unei case noi, într-un cartier rezidenţial la periferia oraşului, este de 100.000 de euro.

Sursa: Observator