Ambasadorul SUA la Bucureşti se află în izolare şi se va testa pentru COVID, după ce s-a întâlnit cu ministrul Lucian Bode

Ambasadorul SUA la Bucureşti se află în izolare şi se va testa pentru COVID, după ce s-a întâlnit cu ministrul Lucian Bode

„După întâlnirea pe care ambasadorul Zuckerman a avut-o ieri cu ministrul Transporturilor, Lucian Bode, ni s-a adus la cunoştinţă faptul că rezultatul testului COVID-19 al ministrului Bode a fost pozitiv”, se arată într-un mesaj pe site-ul misiunii diplomatice.

Conform normelor în vigoare, „ambasadorul Zuckerman nu este considerat caz de contact direct”, precizează Ambasada.

Însă, „din dorinţa de a fi foarte prudent, ambasadorul Zuckerman nu va participa personal la întrevederi până la momentul la care va fi testat pentru prezenţa coronavirusului, în acest sfârşit de săptămână. Ambasadorul nu prezintă simptome COVID-19, iar starea sănătăţii sale este una bună”, dau asigurări reprezentanții Ambasadei SUA.

Ministrul Transporturilor, Infrastructurii şi Comunicaţiilor, Lucian Bode, a fost testat pozitiv la SARS-CoV-2 şi s-a izolat la domiciliu, potrivit unui anunţ postat pe pagina sa de Facebook miercuri seară. El se întâlnise în cursul zilei de miercuri, la minister, cu ambasadorul SUA Adrian Zuckerman.

Sursa: RomaniaTV

loading...