Băsescu vrea măsuri ferme: „Ca să determini oamenii să respecte măsurile, le iei mijloacele cu care îşi manifestă libertăţile”

Băsescu vrea măsuri ferme: „Ca să determini oamenii să respecte măsurile, le iei mijloacele cu care îşi manifestă libertăţile”

Europarlamentarul PMP este de părere că ar trebui mărită capacitatea de testare la 100.000 de teste pe zi.

„Două lucruri sunt esenţiale: mărirea capacităţii de testare şi comandă unică. România ar trebui să ajungă la 100.000 de testări zilnic. Al doilea lucru esenţial este comanda unică. Nu împingem la administraţiile locale nişte berbecuţi care nu au experienţă. Comanda trebuie să fie unică, să existe centralizarea totoală a informaţiilor. Una dintre cele mai neinspirate decizii care s-au luat a fost aceea că dacă rata de infecatre este sub 3, lăsăm şcolile, restaurantele, teatrele să funcţioneze. Păi aşa creezi condiţii să ajungi la 3 la mie”, spune fostul preşedinte. 

Citeste si Băsescu: „Să fâţâi funcţionărimea în transportul public e o crimă! Transportul în comun e un ventilator de răspândire a virusului”

Acesta a dat exemplul premierului israelian, Benjamin Netanyahu, care a adoptat aceleaşi măsuri la care a făcut referire.

„Uite un şef de guvern care a ştiut ce are de făcut. Netanyahu a impus măsurile despre care v-am vorbit mai sus şi a ajuns în câteva săptămâni de la 6 la mie incidenţă la 1,5 la mie”, a exemplificat Traian Băsescu.

Europarlamentarul s-a declarat adeptul măsurilor dure. Dacă oamenii nu respectă de bunăvoie măsurile, trebuie să fie constrânşi.

„Poporul nu poartă mască, îi iei transportul public. Poporul nu poartă mască şi nu se spală pe mâini, îi iei transportul feroviar. Ca să îl determini să respecte măsurile, îi iei mijloacele cu care îşi manifestă libertăţile”, a conchis fostul preşedinte.

Sursa: RomaniaTV

loading...