Cîţu a anunţat ce planuri are de Crăciun şi Revelion. „O să lucrez la bugetul pentru anul viitor”

Cîţu a anunţat ce planuri are de Crăciun şi Revelion. „O să lucrez la bugetul pentru anul viitor”

„O să lucrez la bugetul pentru anul viitor. Cam acestea vor fi Crăciunul şi Revelionul meu. Trebuie să îl avem până în 31 decembrie. Va trebui să pregătim bugetul pentru anul viitor”, a afirmat Florin Cîţu, la Morning Glory cu Răzvan Exarhu de la Rock Fm, după ce a fost întrebat dacă are planuri de Crăciun.

Cîţu, optimist că România va avea creştere economică. „Credem că o să fim la 4,7”

Referitor la evoluţia economiei, ministrul Finanţelor a precizat că va exista o revenire în 2021 cu „o consolidare fiscală”.

„Estimarea noastră (de creştere economică, n.r.) pentru anul viitor este printre cele mai conservatoare. M-am uitat la ce estimează şi Fitch sau FMI sau alte instituţii şi toate dau o creştere economică de 4,9% pentru România. Noi credem că o să fim la 4,7. Nu ştiu exact cifrele. Le fac cei de la Comisia Naţională de Strategie şi Prognoză, dar revenire anul viitor cu o consolidare fiscală. Încercăm să avem un deficit mai mic ca să nu ne mai împrumutăm atât de mult. Deficitul mai mic vine din venituri mai mari. Digitalizarea ANAF va aduce mai multe venituri la buget”, a mai spus ministrul Finanţelor, conform Agerpres.

COVID nu-i sperie pe bogaţi! Hotelurile de lux din Poiană sunt sold-out de Crăciun şi Revelion! Piscina, 65 Ron pentru 30 de minute

La sfârşitul lunii octombrie, Florin Cîţu afirma că Ministerul Finanţelor nu prezintă în momentul de faţă bugetul pentru anul viitor deoarece acest lucru este ilegal.Ministrul de Finanţe a făcut referire la articolul 35 din Legea nr. 500/2002 privind finanţele publice, care prevede că atunci când alegerile parlamentare sunt organizate în ultimele trei luni ale anului, MFP depune la Guvern proiectele bugetelor pe anul următor după învestirea noului Guvern.

Florin Cîţu, replică pentru Marcel Ciolacu care l-a comparat cu Ceauşescu: La astfel de acuzaţii te aştepţi de la o grupare teroristă

Sursa: RomaniaTV