Firea, după ce Klaus Iohannis a acuzat PSD de politici proaste în sănătate. „Este criminal refuzul Guvernului de a testa gratuit”

Firea, după ce Klaus Iohannis a acuzat PSD de politici proaste în sănătate. „Este criminal refuzul Guvernului de a testa gratuit”

„Sănătatea a fost ani de zile pe mâna PNL, PD, PDL.. a dreptei, în general. 15 din ultimii 20 de ani. Nu au pe cine să mai dea vina. Repet, să ramânā scris: este criminal refuzul guvernului de a testa gratuit şi extins oamenii fără simptome.

Politica de sănătate publică haotică a actualului Guvern a dus la situaţia de acum: scăparea de sub control a pandemiei”, a scris Gabriela Firea, pe Facebook.

Klaus Iohannis: „Vaccinarea întregii populaţii, cel mai devreme în primăvară”. Ce spune de lockdown, alegeri şi închiderea şcolilor

Întrebat de ce România raportează un număr atât de mare de morți, preşedintele Klaus Iohannis a afirmat că acest lucru se explică prin „politica sanitară foarte proastă” condusă de PSD.”Explicațiile se regăsesc în trecutul recent, din ultimii 30 de ani, 20 și ceva a fost condusă de PSD care a avut o politică sanitară foarte proastă. Drept pentru care sănătatea publică nu este la un nivel bun, la foarte mulți parametri suntem în coada clasamentului. Am spus încă din primul mandat că trebuie să punem accent pe prevenție.

Deocamdată, nu am ajuns acolo unde ne dorim, de aceea e nevoie de o reformă profundă în domeniul sănătății, de un alt tip de guvernare. PNL e singurul partid care poate să vină cu o altă politică, care poate să implementeze o reformă autentică, împreună cu o largă majoritate în Parlament, care se va forma după alegeri. Nu putem continua sistemul falimentar construit de PSD. Da, vom reuși și vom avea date mai bune la sănătate publică. Din 27 de state în ultima evidență a cazurilor de Covid, la incidența pe ultimele două săptămâni România e în partea a doua a clasamentului, pe locul 19. Însă la mortalitate suntem în prima parte și asta mă întristează. Sistemul sanitare are două componente, nu doar cel curativ, foarte importantă este partea preventivă. să ai o stare de sănătate bună generalizată. Pentru asta e nevoie de programe naționale care pot fi implementate dacă se abordează chestiunea sănătății publice la modul serios”, a precizat preşedintele Klaus Iohannis în cadrul unei conferinţe de presă, la Palatul Cotroceni.

 

Sursa: RomaniaTV