Înghesuială pe străzile Angliei. Britanicii au petrecut în ultima noapte de libertate înainte de lockdown. VIDEO

Înghesuială pe străzile Angliei. Britanicii au petrecut în ultima noapte de libertate înainte de lockdown. VIDEO

Britanicii au ieşit să petreacă înainte de noul lockdown

În faţa barurilor s-au format cozi, iar mesele restaurantelor au fost complet rezervate

Cele mai importante știri ale zilei, la Observator 19

Noul lockdown presupune măsuri dure pentru britanici. Pentru a profita de ultimele clipe de libertate, oamenii s-au plimbat, au mers la terase şi chiar au cântat pe străzi. Pub-urile locale au redus prețul berii, în încercarea de a scăpa de stocuri, potrivit dailymail.co.uk.

În Londra s-au format cozi în faţa pub-urilor. Mai mult, restaurantele au înregistrat o creștere a rezervărilor în perioada de dinaintea noului blocaj impus la nivel naţional.

VIDEO: Reluctant last orders as England enters new lockdown. London pubs serve their last drinks for a month as England prepares to shut down for the second time this year to try cut coronavirus cases pic.twitter.com/KJYe1Om4tS — AFP news agency (@AFP) November 5, 2020

În Newcastle, petrecăreţii au înfruntat vremea rece şi au mers în centrul oraşului pentru a se distra. Numeroase echipaje de poliţie şi-au făcut simţită prezenţa printre oamenii gălăgioşi. Mai multe persoane au purtat pălării de Moş Crăciun sau costume de morcov.

”Pentru toată lumea este ultima noapte, așa că s-au gândit să dea lovitura înainte de lockdown. Îmi sărbătoresc cea de-a 21-a zi de naştere acum, pentru că, de ce nu?”, a spus o tânără.

Distanţarea nu a fost o prioritate pentru unii britanici.

”Aproape că nu există mese disponibile nicăieri în oraș și din ceea ce am văzut, există puțină distanțare socială”, a afirmat o studentă.

Ultima noapte de petrecere nu a fost lipsită de incidente. În Merseyside, mulţimea a aruncat cu artificii în echipajele de poliţie care încercau să disperseze o adunare cu sute de oameni. În plus, un bărbat din Brighton a suferit răni grave, într-o luptă la care au participat în jur de 20 de persoane.

Dacă aţi surprins imagini care pot deveni o ştire, ni le puteţi trimite pe WhatsApp la numărul 0722.699.800, pe pagina de Facebook Observator sau pe mail, la adresa [email protected]

Sursa: Observator

loading...