Medic ATI Floreasca: Vom ajunge la o criză umanitară, când pacienții cu alte boli nu vor mai avea loc în spitale

Medic ATI Floreasca: Vom ajunge la o criză umanitară, când pacienții cu alte boli nu vor mai avea loc în spitale

Medicul Radu Țincu avertizează că se va crea un dezechilibru foarte mare între pacienții cu coronavirus și cei cu alte boli.

Tratamentul unui pacient cu coronavirus la Terapie Intensivă poate dura până la 3 – 4 săptămâni.

Medicul ATI Radu Țincu susține că un important procent din numărul celor depistați cu Covid-19 va ajunge pe secțiile de terapie intensivă, unde tratamentul poate dura până la 3-4 săptămâni.

„Dacă nu vom implementa măsuri ferme, epidemia va accelera. Cu cât vom avea mai mulți pacienți pozitivi, cu atât viteza de transmitere va crește. Când numărul de persoane infectate este peste 8.000, cum a fost ieri, o parte din ei va determina creșterea numărului de bolnavi care vor ajunge la terapie intensivă. La 9000 cazuri, în două – trei săptămâni vom avea 300 – 400 de oameni care vor avea nevoie de terapie intensivă, vor veni deodată în număr mult mai mare decât al celor cu alte boli”, a spus medicul Radu Țincu, la Digi24.

Radu Țincu avertizează că se va crea un dezechilibru foarte mare între pacienții cu coronavirus și cei cu alte boli, prin urmare autoritățile trebuie să își asume măsuri restrictive mai puțin populare, pentru a recăpăta controlul situației.

”Dintr-o criză sanitară vom ajunge la o criza umanitară, în care oamenii nu vor mai avea loc în spital”, a explicat medicul Radu Țincu.

Citește și: Klaus Iohannis: Sunt necesare măsuri mai ferme, circulația restricționată noaptea, magazinele închise după ora 21. Video Noile restricții impuse românilor vor intra în vigoare de luni, anunță Ludovic Orban

Sursa: Observator

loading...