Milioane de nurci urmează să fie sacrificate în Danemarca. Animalele s-au infectat cu o versiune mutantă de SARS-CoV-2

Milioane de nurci urmează să fie sacrificate în Danemarca. Animalele s-au infectat cu o versiune mutantă de SARS-CoV-2

Milioane de nurci vor fi sacrificate în Danemarca

O nouă tulpină de SARS-CoV-2 a fost descoperită în fermele de nurci

Cele mai importante știri ale zilei, la Observator 19

Cazurile s-au răspândit rapid în Danemarca, unde cinci cazuri de infectare cu noua tulpină au fost descoperite în fermele de nurci. Doisprezece oameni au fost contaminaţi, au mai spus autorităţile. Se pare că fenomenul ar fi fost întâlnit şi prin alte părţi ale Europei.

Poliţia a transmis că sacrificarea animalelor trebuie realizată cât de curând posibil, notează news.ro, citând surse BBC.

Astfel, nurcile din mai mult de o mie de ferme vor fi sacrificate. Acest incident vine în contextul în care Danemarca este cea mai mare producătoare de blană de nurcă din lume.

„Avem o mare responsabilitate faţă de populaţia noastră, dar, odată cu mutaţia descoperită, avem şi o mai mare responsabilitate pentru şi faţă de restul lumii”, a declarat prim-ministrul Mette Frederiksenla, în cadrul unei conferinţe de presă.

În luna iulie, Spania a sacrificat 100.000 de nurci, după ce au fost detectate cazuri la o fermă din regiunea Aragon. Zeci de mii de exemplare au fost de asemenea sacrificate în Olanda, unde au fost descoperite mai multe focare.

Cercetătorii au în derulare studii, pentru a afla cum s-au putut infecta nurcile.

Dacă aţi surprins imagini care pot deveni o ştire, ni le puteţi trimite pe WhatsApp la numărul 0722.699.800, pe pagina de Facebook Observator sau pe mail, la adresa [email protected]

Sursa: Observator