Noile restricții impuse românilor vor intra în vigoare de luni, anunță Ludovic Orban

Noile restricții impuse românilor vor intra în vigoare de luni, anunță Ludovic Orban

Klaus Iohannis a anunțat că măsurile luate până acum nu mai sunt suficiente pentru a ține în frâu pandemia de coronavirus.

Orban le-a cerut miniștrilor și șefilor din instituții fermitate și angajament maxim în transpunerea noilor măsuri în practică.

Klaus Iohannis a menționat, printre măsurile luate în calcul de autorități, limitarea circulației pe timpul nopții în unele zone, închiderea magazinelor după ora 21 și portul măștii de protecție peste tot în țară, în toate locurile publice.

„Măsurile prezentate de domnul președinte trebuie transpuse în hotărârea de guvern privind starea de alertă, în baza Legii 55. Solicit să fie pregătite propunerile de modificare, care trebuie să treacă prin CNSU, să fie adoptate de Guvern. Putem să luăm deciziile și aplicabilitatea acestor decizii va fi de luni, pentru că trebuie să parcurgem toate procedurile legale de modificare a HG”, a spus premierul Ludovic Orban.

Acesta a precizat că este bine ca aceste modificări să fie cunoscute înainte de a intra în vigoare.

„Solicit tuturor miniștrilor, tuturor conducătorilor de instituții fermitate și angajament maxim în transpunerea lor în practică”, a mai spus Orban.

E nevoie de măsuri mai ferme, cele de până acum nu mai sunt suficiente, a spus președintele Klaus Iohannis la începutul ședinței de Guvern.

El a propus ca școlile să treacă toate în online, angajații în sistem de telemuncă și, acolo unde este posibil, magazinele să fie închise la ora 21.00. De asemenea, masca ar urma să devină obligatorie în întreaga țară.

Citește și: Klaus Iohannis: Sunt necesare măsuri mai ferme, circulația restricționată noaptea, magazinele închise după ora 21. Video Bilanț coronavirus în România, 5 noiembrie: Aproape 10.000 de cazuri în ultimele 24 de ore

Sursa: Observator