Pediatrul Mihai Craiu avertizează părinţii: „Copilul confirmat cu coronavirus NU TREBUIE tratat preventiv cu nimic”

Pediatrul Mihai Craiu avertizează părinţii: „Copilul confirmat cu coronavirus NU TREBUIE tratat preventiv cu nimic”

Dr. Mihai Craiu îşi exprimă, de asemenea, indignarea faţă de măsurile luate de autorităţi, care au dus la creşterea numărului de infectări în rândul copiilor.

„In ultimele zile am început să vedem din ce în ce mai mulți copii COVID19 pozitivi. Marea majoritate sunt diagnosticați pentru ca au o maladie severă, DIFERITĂ de COVID19, într-un scenariu ce impune spitalizarea. Conform regulamentului INSMC toți copiii ce au nevoie de internare sunt testati PCR. In vară vedeam 1 caz pozitiv la 4-5 zile, acum vedem unul la cateva ore. Deci am reușit!! Iresponsabilitatea unora, prostia altora si nerespectarea regulilor de către bună parte dintre noi „a împins” infecția cu noul coronavirus și la copii. Inclusiv la cei care stau continuu acasă, având comorbidități”, a scris medicul pe facebook.

Citeşte şi Polidinul ar putea fi folosit în tratamentul împotriva COVID-19. Medicul Sylvia Hoişie: „Ar putea fi un bun adjuvant”

Pediatrul subliniază faptul că micuţii nu trebuie trataţi preventiv cu nimic, indiferent dacă au dezvoltat o formă uşoară a bolii sau sunt asimptomatici.

„Din rațiuni etice nu voi vorbi despre cazuri. Încă nu… Incă sper să realizăm că riscăm să ne omorâm și copiii, nu numai bunicii! Chiar dacă infecția cu SARS-CoV-2 evoluează ușor la majoritatea copiilor, cei având comorbiditați vor fi la fel de expuși riscurilor … ca și adulții ce au maladii similare. Voi atrage atenția asupra unui scenariu ingrijorător. Deoarece mulți copii au părinții depistati COVID19 + este important să știm ce trebuie făcut cu un copil ASIMPTOMATIC. Chiar dacă este testat pozitiv copilul, un asimptomatic sau având o formă minoră de boală, NU TREBUIE tratat „preventiv” cu nimic. Zice protocolul Societații Italiene de Infecții Pediatrice”, atrage atenţia medicul.

În finalul postării, medicul lansează în mediul online un mesaj de luat acasă de către părinţi.

„MESAJ DE LUAT ACASA – un copil asimptomatic dupa contact cu un părinte bolnav, COVID+, nu primește profilactic antibiotice. Este complet INTERZISĂ administrarea de azitromicină sau altele, mai ales fără consult medical”, subliniază specialistul.

 

In ultimele zile am început să vedem din ce în ce mai mulți copii COVID19 pozitivi. Marea majoritate sunt diagnosticați…

Publicată de Spitalul Virtual pentru Copii pe Joi, 5 noiembrie 2020

Sursa: RomaniaTV

loading...