Proteste violente în mai multe orașe americane. Manifestanții, înarmați cu puști și cuțite. Garda Națională a fost scoasă pe străzi 

Proteste violente în mai multe orașe americane. Manifestanții, înarmați cu puști și cuțite. Garda Națională a fost scoasă pe străzi 

Proteste violente au izbucnit în mai multe orașe americane, la o zi după alegeri.

Garda Națională a fost scoasă pe străzi, în Portland.

Cele mai importante știri ale zilei sunt la Observator 19, Antena 1.

La o zi după alegerile din SUA, în orașul Portland au izbucnit proteste violente după ce Donald Trump a cerut suspendarea numărării voturilor, potrivit Chicago Tribune. “Votul s-a încheiat, lupta continuă”, a fost mesajul oamenilor ieșiți în stradă.

Poliția a anunțat arestarea a zece persoane în cadrul manifestațiilor, declarând “adunarea dn centrul orașului drept o situație de revoltă”.

Guvernator Kate Brown a activat Garda Națională pentru a ajuta forțele de poliție să intervină, după ce unii protetatari au spart geamurile magazinelor din centrul orașului, potrivit oficialilor.

Soldații au dispersat mulțimea, iar oamenii legii au arestat cel puțin 10 persoane, inclusiv un protestatar acuzat că ar fi aruncat un cocktail Molotov către forțele de ordine, și au confiscat artificii folosite ca proiectile, ciocane, cuțite și o pușcă.

Proteste de amploare au izbucnit și în orașele Atlanta, Detroit și Oakland. În New York, oamenii legii au anunțat arestarea a 50 de persoane.

Dacă aţi surprins imagini care pot deveni o ştire, ni le puteţi trimite pe WhatsApp la numărul 0722.699.800, pe pagina de Facebook Observator sau pe mail, la adresa [email protected]

Sursa: Observator