Rafael Nadal a obţinut victoria cu numărul 1.000 din carieră. Este al patrulea jucător din istoria tenisului care atinge acest prag

Rafael Nadal a obţinut victoria cu numărul 1.000 din carieră. Este al patrulea jucător din istoria tenisului care atinge acest prag

Rafael Nadal s-a impus după un meci de o două ore şi 30 de minute şi a obţinut, astfel, victoria cu numărul 1.000 din carieră.

Citeşte şi Rafael Nadal a câştigat turneul de la Roland Garros. Djokovic, învins în trei seturi

Fostul lider ATP este al patrulea jucător din istorie care atinge această bornă, după Jimmy Connors, 1.274 de succese, Roger Federer, 1.242, şi Ivan Lendl, 1,068.

Djokvici, la 68 de victorii de borna 1.000

Dintre jucătorii în activitate, Novak Djokovici este pe locul 6, cu 932 de victorii, după Guillermo Vilas, 951.

„Pentru a ajunge la acel număr trebuie să fi făcut multe lucruri bine. M-am confruntat cu unele provocări în cariera mea, ţinând cont de accidentările suferite. Este un privilegiu să joci la vârsta de 34 de ani, dar nu e doar meritul meu, ci al întregii echipe şi familii”, a spus Rafael Nadal, după victorie.

La Paris Bercy, în optimi, Nadal va da piept cu australianul Jordan Thompson, locul 61 ATP, care l-a eliminat, în turul al doilea, pe croatul Borna Ciorici, locul 24 ATP şi cap de serie numărul 15, cu scorul de 2-6, 6-4, 6-2.

Sursa: RomaniaTV