Un medicament pentru Alzheimer este pe cale să obţină autorizarea

Un medicament pentru Alzheimer este pe cale să obţină autorizarea

Aprobarea oficială a FDA ar putea avea loc până în luna martie, fapt ce ar face ca medicamentul aducanumab să devină primul tratament nou pentru Alzheimer din ultimele decenii şi primul care pare să încetinească progresia bolii mintale care afectează milioane de oameni.

Citește și:O tehnologie veche de peste 20 de ani elimină particulele de coronavirus

FDA a publicat documentele înaintea unei întâlniri de vineri a unor experţi externi, care vor evalua şi vor decide dacă vor recomanda aprobarea aducanumab, un medicament cu anticorpi menit să elimine plăcile amiloide din creier.

„Documentele sugerează un vot pozitiv al Comisiei Consultative”, a afirmat Yatin Suneja, analist la Guggenheim, într-o notă adresată clienţilor.

Reprezentanții FDA care au evaluat medicamentul aducanumab susțin că rezultatele unui studiu clinic sunt convingătoare și extrem de favorabile. De asemenea, aceștia au recunoscut că un al doilea studiu clinic nu a reușit, însă acest lucru nu reduce meritele primului studiu.

Un evaluator statistic al FDA a spus că este necesar un nou studiu pentru a confirma dacă aducanumab este eficient. 

Alzheimerul afectează aproape șase milioane de americani şi alte milioane de oameni la nivel mondial. Biogen estimează că aproximativ 1,5 milioane de oameni cu forme incipiente de Alzheimer din Statele Unite ar putea fi candidaţi pentru medicamentul său.

Sursa: RomaniaTV

loading...