Ministrul Educaţiei francez vrea să evite cu orice preţ închiderea liceelor: „Situaţia este sub control”

Ministrul Educaţiei francez vrea să evite cu orice preţ închiderea liceelor: „Situaţia este sub control”

„În prezent, vineri, numărul elevilor testaţi pozitiv este de 3.528, iar cel al personalului didactic – 1.167”, a declarat Blanquer la postul de radio RTL. Este „o cifră ţinută sub control”, a apreciat el, faţă de totalul de 12 milioane de elevi şi 1 milion de persoane care fac parte din sistemul educaţiei naţionale din Franţa.

Contaminările înregistrate în cadrul sistemului de educaţie rămân „sub proporţiile care se întâlnesc la restul populaţiei”, a subliniat ministrul.

Blanquer a explicat că vrea „să evite cu orice preţ” închiderea liceelor, unde protocolul sanitar va fi de acum întărit: acestea trebuie să se organizeze pentru a permite mai mult studiul online, cu condiţia de a se păstra cel puţin 50% din învăţământul cu prezenţa fizică pentru fiecare elev.

În schimb, ministrul a exclus o astfel de evoluţie la colegii, unde învăţământul „rămâne organizat cu prezenţă 100%”.

„Situaţia colegiilor este foarte diferită de cea a liceelor”, a explicat el. În aceste instituţii, este „mai uşor” să fie menţinuţi elevii într-o singură clasă pentru că ei nu au cursuri de specialitate.

Elevii sunt de asemenea „mai tineri” şi pun – potrivit lui – „mai puţin probleme în privinţa contaminării’, iar densitatea în colegii este ‘în general mai mică” decât cea din licee.

Ministrul a explicat de asemenea că lucrează „cu autorităţile din sănătate” pentru ca persoanele implicate în sistemul Educaţiei naţionale să fie ‘mai testate’.

Franţa, un nou record de infectări în ultimele 24 de ore. S-au înregistrat 58.046 de noi cazuri

Franţa a înregistrat 58.046 de noi cazuri de COVID-19 în ultimele 24 de ore, ceea ce reprezintă un nivel record al acestui indicator, transmite joi Reuters, potrivit AGERPRES.

Pentru comparaţie, miercuri valoarea acestui indicator a fost de 40.558 de noi cazuri.

Într-o conferinţă de presă, şeful Direcţiei generale pentru sănătate din cadrul Ministerului francez al Sănătăţii, Jerome Salomon, a declarat că actuala criză cauzată de COVID-19 în Franţa se agravează şi că fiecare zi a luptei pentru încetinirea răspândirii acestei boli contează.

Sursa: RomaniaTV