Pieţele se închid, dar mall-urile rămân deschise. Explicaţia lui Raed Arafat: La piaţă nu se foloseşte cardul

Pieţele se închid, dar mall-urile rămân deschise. Explicaţia lui Raed Arafat: La piaţă nu se foloseşte cardul

Raed Arafat a fost întrebat de ce mall-urile rămân deschise, iar piețele vor fi închise. Conform acestuia, în mall-uri cetățenii pot folosi carduri bancare, în timp ce în piață situația este diferită.

”Dacă intrăm în această discuţie nu terminăm astăzi. La pieţe e altfel, te duci, vrei să cumperi, nu se foloseşte cardul. E mai aglomerat” , a declarat Raed Arafat.

Citește și: Raed Arafat: Şcolile ÎNCHISE în toată ţara, mai puţin creşele şi after-school-urile; Telemunca, OBLIGATORIE

„Restricțiile vor intra în vigoare de luni și vor avea o perioadă de 30 de zile. La finalul acelor zile se va face o nouă evaluare. Măsurile propuse sunt menite să reducă impactul răspândirii virusului. Prima măsură e portul măștii generalizat în spații deschise.  Asta este măsura care va duce cel mai mult la limitarea răspândirii virusului dacă este respectată. (…) A doua măsură e închiderea magazinelor la 21 pentru limitarea contactului. Limitarea deplasării între 23 și 05. Ăsta e intervalul în care tinerii se deplasează să se viziteze mai mult. Aici mulți întreabă de ce, există studii și multe țări au luat aceste măsuri”, a declarat Arafat.

Sursa: RomaniaTV