Protest violent anti-Covid, în Slovenia. Poliţia a folosit tunuri cu apă şi gaze lacrimogene

Protest violent anti-Covid, în Slovenia. Poliţia a folosit tunuri cu apă şi gaze lacrimogene

Câteva sute de persoane s-au adunat în faţa clădirii Parlamentului şi unele i-au atacat pe poliţiştii care le avertizau că încalcă prevederile luate pentru combaterea pandemiei.

Unii manifestanţi au aruncat cu sticle, pietre şi petarde în poliţiştii care au răspuns cu gaze lacrimogene şi tunuri de apă.

În timpul ciocnirilor care au durat mai mult de două ore într-o parte din centrul oraşului, cel puţin trei persoane au fost rănite, potrivit canalului de televiziune privat POP TV.

Citeşte şi Protest de amploare în Paris faţă de măsurile anti-COVID. Sute de oameni sunt în stradă şi cer demisia preşedintelui Macron VIDEO

Şeful poliţiei capitalei, Stanislav Vrecar, a declarat reporterilor că „în jur de zece poliţişti” au fost uşor răniţi, majoritatea de pietrele aruncate. „La ora 19.00 (20.00, ora României), poliţia a restabilit ordinea la Ljubljana”, a spus el, adăugând că zece manifestanţi au fost arestaţi.

Slovenia a fost relativ scutită de primul val al pandemiei, dar în faţa creşterii recente a cazurilor (41.000 în total la o populaţie de două milioane de locuitori), guvernul a decretat luna trecută „lockdown”, restricţii de circulaţie, închiderea şcolilor şi a magazinelor neesenţiale.

Sursa: RomaniaTV

loading...