Vulcanul Merapi, gata să erupă. Autorităţile locale au emis o alertă

Vulcanul Merapi, gata să erupă. Autorităţile locale au emis o alertă

Centrul de Cercetare Tehnologică pentru Dezastre Geologice şi Dezvoltare (BPPTKG) din Indonezia, care monitorizează vulcanul, a anunţat joi că alerta de erupţie pentru Merapi a fost ridicată la nivelul 3 – pe o scală de patru trepte – în urma creşterii activităţii seismice din ultima lună, potrivit agerpres.ro.

Acelaşi centru a avertizat că persoanele care locuiesc la distanţe de până la cinci kilometri în raport cu vârful masivului muntos ar putea să se afle în pericol dacă vulcanul va erupe.

Krakatau, cel mai periculos vulcan din lume, a erupt violent. Imaginile sunt impresionante VIDEO

„Locuitorii din patru sate au fost evacuaţi în adăposturi temporare ca măsură de precauţie”, a declarat Edy Susanto, directorul Agenţiei de Protecţie Civilă din districtul Megelang, situat în provincia Java Centrală.

Vulcanul Merapi, ce are o altitudine de 2.968 de metri, a erupt de mai multe ori în ultimii doi ani, însă nu a făcut victime omeneşti.

Ultima sa erupţie letală a avut loc în 2010, când peste 340 de persoane au fost ucise şi peste 60.000 au fost evacuate. Merapi este cel mai activ dintre cei 127 de vulcani din Indonezia.

Sursa: RomaniaTV