BREAKING NEWS: Joe Biden revendică victoria alegerilor din SUA. „America, sunt onorat. Voi fi preşedinte pentru toţi, chiar dacă m-aţi votat sau nu”

BREAKING NEWS: Joe Biden revendică victoria alegerilor din SUA. „America, sunt onorat. Voi fi preşedinte pentru toţi, chiar dacă m-aţi votat sau nu”

„America, sunt onorat că m-ai ales să conduc marea țara grozavă. Munca va fi grea, dar vă promit un lucru: voi fi preşedinte pentru toţi americanii, indiferent dacă aţi votat pentru mine sau nu. Voi păstra credinţa pe care v-aţi pus-o în mine”, a fost prima reacţie a lui Joe Biden după câştigarea alegerilor.

Biden a reuşit să câştige după victoria înregistrată în statul în care s-a născut, Pennsylvania, cu 12,8 milioane de locuitori. Astfel, a obţinut peste 270 de electori de care avea nevoie să câştige.

În total, Joe Biden a strâns 273 de electori.

Cu Joe Biden preşedinte, Kamala Harris va fi vicepreşedintele Statelor Unite. Ea va fi prima femeie care va deţine această funcţie.

De asemenea, şi agenţia de presă Associated Press şi posturile de televiziune CNN şi NBC l-au dat sâmbătă câştigător pe candidatul democrat la preşedinţia SUA, Joe Biden.

Donald Trump: „S-au întâmplat lucruri rele în camerele de numărare a voturilor”

La rândul său, Donald Trump a scris şi el, sâmbătă, pe Twitter, că a câştigat alegerile.

De asemenea, actualul lider SUA a mai spus că „s-au întâmplat lucruri rele” în ultimele ore, pe motiv că observatorilor nu li s-a permis să vadă ce se întâmplă în camerele de numărare a voturilor. Liderul de la Casa Albă dă de înţeles că astfel s-au făcut schimbări mari.

„Zeci de mii de voturi s-au primit ilegal după ora 20.00 marţi, în ziua alegerilor, schimbând total şi cu uşurinţă rezultatele din Pennsylvania şi din anumite alte state subţiri. Un subiect separat – ilegal nu s-a permis observarea a sute de mii de voturi…Acest lucru ar schimba şi rezultatul alegerilor în numeroase state, inclusiv în Pennsylvania, despre care toţi au crezut că s-a câştigat cu uşurinţă în noaptea alegerilor, doar pentru ca apoi să vadă un avans imens dispărând, iar nimănui nu i s-a permis să observe, intervale lungi de timp, ce se întâmpla…S-au întâmplat lucruri rele în aceste ore, în care transparenţa legală nu s-a permis cu răutate şi cruzime. Tractoare au blocat uşi şi ferestre au fost acoperite cu carton gros pentru ca observatorii să nu poată vedea interiorul camerelor de numărare. S-au întâmplat lucruri rele în interior. Au avut loc schimbări mari”, a scris Donald Trump, pe Twitter.

 

În cazul în care Donald Trump pierde aceste alegeri, el ar putea deveni primul preşedinte care a fost în funcţie doar un mandat, după 1990.

Sursa: RomaniaTV