Europarlamentarul umanist Maria Grapini: Dacă se mai gândeşte cineva la viaţa oamenilor, alegerile parlamentare trebuie amânate

Europarlamentarul umanist Maria Grapini: Dacă se mai gândeşte cineva la viaţa oamenilor, alegerile parlamentare trebuie amânate

„Nu este posibil ca, în contextul unui record înfiorător de infectări, morți și români aflați la ATI, noi să continuăm să batem monedă pe marginea organizării alegerilor parlamentare”, a spus Maria Grapini la un post de televiziune.

Citește și: Ramona Ioana Bruynseels, mesaj pentru Ludovic Orban: Românii sunt oameni, nu cifre

Europarlamentarul a criticat lentoarea autorităților în a lua măsurile care se impun, în condițiile în care există de mult timp predicții privind evoluția numărului de cazuri și că guvernanții au avut avut la îndemână toate instrumentele necesare pentru a face ce se impune.”Sunt nouă luni de când a debutat această pandemie. Domnul Tătaru, în timp ce ne desena frumos la televizor și ne explica cum stă treaba cu cocoașele pandemiei, în paralel, trebuia să facă pregătirea actului legislativ, pentru că este inițiat de ministru, și să îl treacă rapid prin Guvern, ca și Hotărâre de Guvern, să treacă rapid la acțiune. Mai ales că acea analiză epidemiologică este un dezastru. Spre exemplu, este postat și pe internet, o doamnă din Cluj are febră de trei zile, are toate simptomele specifice COVID-19 și i se spune să stea acasă. Nu vine nimeni să îi facă test. Despre contacții ei direcți, ce să mai vorbim?…  Deși lucrează într-o primărie… Totul ține de o organizare eficientă”, a afirmat Maria Grapini, care spune că alegerile parlamentare ar trebui amânate, pentru a proteja viețile oamenilor.

„Dacă totuși se mai gândește cineva în țara asta și la viața oamenilor, trebuie să amânăm alegerile parlamentare. Cetățenii sunt, astăzi, speriați pentru că nici măcar cei bolnavi cronic nu au șansa să meargă să se trateze în spital, acum, la nouă luni de la debutul pandemiei. O testare masivă a populației ar conduce la o diminuare a efectelor pandemiei și, de aici, ar putea câștiga și politicul, inclusiv cei de la PNL”, a mai spus Maria Grapini.

Sursa: RomaniaTV

loading...